Gå til innholdet

Investere i Fintech

Interessert i å investere i finansiell innovasjon og teknologi? Nå tilbyr vi fond som gir lett tilgang til dette.

Bruk av teknologi i finanssektoren er et såpass mye omtalt tema at ordet Fintech har dukket opp i dagligtalen. Nye og ofte små selskaper dukker stadig opp, og lover "revolusjon" i finanssektoren med nye og innovative løsninger. Selv om revolusjon aldri helt kan utelukkes på enkelte felter er det evolusjon man gjerne ser mest av. Eksisterende aktører omfavner ny teknologi, og bruker den til å utvikle sine tjenester og styrke sin konkurranseevne.

Store banker, fondsforvaltningsselskap og meglerhus investerer tungt i ny teknologi. En rekke interne prosesser som kundeservice, oppgjør, markedsovervåkning, kredittgivning etc utsettes for større eller mindre grad av automatisering. Målet er ofte å få mer effektive prosesser med høyere oppetid, raskere responstid og mer oversikt og kontroll, samtidig som man selvsagt er ute etter å minimere kostnadene. Besparelsene kan være store.

Mange er interessert i å investere i Fintech, men er skeptisk til risikoen ved å gå inn i enkeltselskaper. Trenden er sterk, og ventes vare lenge, men "how to play it"? Som i så mange andre sektorer er fond det enkleste og mest aktuelle alternativet for de fleste. 

Jupiter Financial Innovation

Fra mai 2019 tok vi et knippe fond fra den UK-baserte forvalteren Jupiter Asset Management inn i vårt fondsutvalg. Blant disse var fondet Jupiter Financial Innovation, som ledes av forvalteren Guy de Blonay. Blonay er en erfaren forvalter innen globale finansaksjer, og sto i 2018 bak en reposisjonering og et av Jupiters globale finansfond til å fokusere på selskaper innen finansiell innovasjon. Dette i følge ham for å "dra nytta av den digitale transformasjonen av finanssektoren - et strukturelt skift han ser på som en unik langsiktig mulighet. I følge Jupiter faller fondets investeringer hovedsakelig inn i to hovedgrupper:

  1. Selskaper som aktivt tar i bruk finansiell teknologi 
  2. Selskapene som leverer denne teknologien

Blant temaene som dekkes av fondet er finanstjenester på internett, mobile betalinger, elektroniske penger, betalingsnettverk, betalingssoftware, robotifisering, kunstig intelligens, banksoftware og datasikkerhet. Fondet er globalt eksponert, og aktivt forvaltet med en årlig forvaltningskostnad på 2%. Blant fondets største aksjeposter finner vi i dag kjente navn som Mastercard, Visa, Paypal og Bank of America, men også mindre kjente selskaper som Rapid7, Wirecard, Fiserv og First Data. Mange av selskapene opererer over hele verden, men er børsnotert i USA. I skrivende stund er 68% av fondets markedsverdi i USA-listede selskaper, 15% i UK, 11% i EU ex-UK og 10% i Asia/Pacific ex Japan. 

Fondet ligger i skrivende stund på topplisten over kursutvikling så langt i år i vårt fondssenter, med en oppgang på 23,9% målt i EUR.

Jupiter Financial Innovations mix av selskaper har endret seg mye over de senere årene, fra å inneholde i hovedsakt tradisjonelle finansselskaper til å ha en overvekt innen teknologi-leverandørene.

Jupiter Financial Innovation sektorsammensetning

Fondet kan kjøpes i fondssenteret på vår kundeweb. Der finner du mer enn 300 forskjellige fond i alle kategorier. Du kan lese mer om vårt fondsutvalg her

Der vil du finne en rekke øvrige teknologifond, mens ønskes renere finansfond kan DNB Finans og Tellus Fonder Bank & Finans være gode alternativ.


Husk 19-ut-19 kurtasjetilbudet 

OBS! Forlengelse: Frem til første JULI 2019 har vi et meget godt spesialtilbud til nye kunder. Registrer deg og bli aktiv kunde (flytt over kapital, aksjer og fond), og du vil få handle til minimumskurtasje NOK 19,- ut hele 2019. I tillegg byr vi på 3 måneders kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader, og du vil få tilgang til vår analyse. Les mer og registrer deg på vår kampanjeside.

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.