Gå til innholdet

Handle i før- og etterbørs USA

Ikke gå glipp av de store kursbevegelsene i amerikanske aksjer utenfor de vanlige åpningstidene til Wall Street. Reager hurtig på nyheter i før- og etterbørshandelen hos Pareto Securities.

USA er verdens største kapitalmarked, og det er betydelig handel i amerikanske aksjer også utenom børsenes fastsatte åpningstider. I resultatsesongene legger ofte amerikanske selskaper frem kvartalstall like etter ordinær stenging i etterbørshandelen. Ved å handle utenom normale åpningstider kan du ta posisjoner før markedet åpner, eller å reagere på nyheter og tall som legges frem etter børsslutt gjennom utvidet handel i amerikanske aksjer.

Handel på børs fra klokken 10:00 til 22:55

De amerikanske børsene har ordinære åpningstider fra klokken 15:30 til 22:00 norsk tid. I førbørsperioden (pre market) kan man imidlertid handle allerede fra klokken 10:00. Etter USA-børsene stenger for ordinær handel klokken 22:00 er etterbørshandelen (post market) åpen fra 22:00 til 22:55.

Tidspunkter for før- og etterbørs i USA

 • 10:00 - Førbørshandel starter opp i Europa. GTX-ordre kan legges
 • 15:30 - Ordinær børsåpning. GTX-ordre gjelder fortsatt
 • 22:00 – Ordinær børsslutt. Alle ordinære dagsordre slettes
 • 22:00 – Etterbørshandelen åpner. Eksisterende GTX-ordre er fremdeles aktive. Nye GTX-ordre kan legges
 • 22:55 – Etterbørshandelen stenger. Alle GTX-ordre slettes

USA går over til sommertid tre uker før oss hvert år (og en uke senere enn oss på høsten). Derfor er det totalt 4 uker i løpet av et år hvor de amerikanske markedene fraviker åpningstidene oppgitt ovenfor. Børsene holder da åpent fra 14:30-21:00 (norsk tid).

Dette må du vite når du handler på før- og etterbørs

 • Det er lavere likviditet og høyere differanse mellom kjøp- og salgskurs (spread) i før- og etterbørshandel.
 • Ordrer lagt i både før- og etterbørs er kun gyldig samme dag. Ordrer lagt i førbørshandel slettes klokken 22:00, mens ordrer lagt i etterbørs slettes klokken 22:55.
 • Ordretype må være limit og GTX.

I før- og etterbørshandelen kan man shorte likt som i ordinær handel. Det er imidlertid ikke mulig å legge stop-loss ordrer.

Kostnaden for handel i utvidet handel i USA er den samme som handel innenfor ordinære åpningstider. Se hvilke priser som gjelder våre ulike kurtasjeklasser.

Slik handler du på før- og etterbørs i USA

 1. Finn aksje og legg ny ordre
 2. Legg inn volum og eventuell limit
 3. Velg gyldighet «GTX»

For å legge ordre som er gyldig i før- og etterbørs må du velge gyldighet «GTX». GTX er ordretypen for før- og etterbørs, og er kun gyldig samme dag som du legger ordren.

Ordrer som legges som GTX i førbørsperioden og i ordinær handel er gyldig frem til klokken 22:00. Dersom du ønsker å handle i etterbørsmarkedet må du legge ordren på nytt etter 22:00. Handel i etterbørsmarkedet stenger 22:55. Det betyr at du ikke kan legge ordre etter klokken 22:55, og aktive ordre blir slettet.

Vær oppmerksom på at algoritmeordre kan legges i førbørsperioden, men at ordren ikke blir utført før ordinær handel åpner. Les mer om algoritmehandel.

Pareto Securities' handelsplattform

Under "Handel" i handelsplattformen, skriv inn ticker, volum og eventuell limit/pris. Velg ønsket ordretype og gyldighet "GTX".

Infront WebTrader

I denne videoen ser du en demo av hvordan utvidet handel i USA fungerer via WebTrader
Ordrelegginsvinduet i Web Trader

Infront Active Trader

I Infront Active Trader, velg ønsket aksje og "Trading" for å få opp handelsvinduet.

Fyll inn ønsket volum, ordretype og eventuell limit, og velg gyldighet "GTX".

Opplev fordelen av å trade hos en investeringsbank

Som privatkunde hos Pareto Securities kan du ta del av kunnskapen, verktøyene og mulighetene en ledende nordisk investeringsbank gir deg. Handle med avanserte aksjehandelstjenester i 80 prosent av verdens kapitalmarked, få tilgang til fundamentale aksjeanalyser på ca. 300 nordiske aksjer, og personlig service fra erfarne aksjemeglere.

Prøv oss ut i tre måneder med våre beste betingelser, full analysetilgang og populære Infront Web Trader.

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev