Gå til innholdet

Shipping: Oljetank-oppdatering

Hvordan ser vi på oljetank i tiden fremover? Analysesjef og shippinganalytiker Eirik Haavaldsen presenterer markedsforholdene for oljetankersegmentet.

- Spotratene har vært på deprimerende nivåer siden tredje kvartal 20202. VLCC-er hadde det vanskeligste året noen sinne i fjor, der gjennomsnittsraten for en standard ikke-eco VLCC var under driftskostnadene nesten hele året, sier Haavaldsen i presentasjonen.

Vi ser særlig to forhold som preger markedene.

- Kostnadene for drivstoff er høyere, som gir en fordel for moderne skip. Vi har sett i rapporteringen og guidingen for Q4 at selskapene med nyere skip med scrubbere forbigår eldre skip betydelig, sier Haavaldsen.

- Det andre er de tragiske hendelsene i Ukraina og hvordan det påvirker russisk oljeeksport, som får store følger for både olje- og tankmarkedet, sier han.

Lær mer om de viktigste tingene å følge med på i tankmarkedet, ordreboken for oljetankere, skraping og våre utsikter.

Som Pareto-kunde kan du få full tilgang til våre analyser og webinarer, deriblant om olje og energi. Vi oppsummerer hver dag de viktigste energinyhetene i analyserapporten Energy Daily, og følger en lang rekke selskaper innen både fornybar og tradisjonell energiindustri, i tillegg til det overordnede energimarkedet. Les mer om analyseproduktet vårt her. 

Hva betyr Ukraina-krigen for energimarkedene?

Ukraina-krigen har sendt energiprisene til værs. Vår energianalytiker Nadia Wiggen forklarer situasjonen og hvordan krigen påvirker oljeprisen og energimarkedene:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev