Gå til innholdet

SpareBank 1 SMN: «Vi har veldig gode utsikter»

Midt-Norges bankbastion SpareBank 1 SMN får lojale kunder gjennom bred produktportefølje og blide investorer med vekst og utbytter. Fremover venter banken gode tider.

Torsdag 17. juni arrangerer vi for første gang et eget seminar for norsk sparebanksektor. Seminaret avholdes på engelsk og er åpent for alle våre kunder. Les mer om seminaret og påmelding.

Ni norske sparebanker presenterer på seminaret, og blant de aller største er SpareBank 1 SMN og finansdirektør Kjell Fordal.

- SpareBank 1 SMN er den markedsledende banken i Midt-Norge. Som sparebank er vi store som boliglånstilbyder. 68 prosent av eksponeringen vår er mot boliglån, og de resterende 32 prosentene er veldifferensierte innenfor små- og mellomstore bedrifter, sier Fordal.

SpareBank 1 SMN har i tillegg til de rene banktjenestene, betydelige virksomheter innen kreditt, regnskapstjenester, finansielle tjeneste og forsikringstjenester, i tillegg til eierandeler i Vipps.

- Det er et mål for oss å ha en høy markedsandel, og også ha en stor andel av de finansielle produktene som en kunde etterspør. Det er noe vi ser gir lojalitet hos kundene, de er fornøyde og det er lønnsomt for banken, sier Fordal.

Fremover har sparebanken en godt utsyn på tiden som kommer.

- Vi har veldig gode utsikter på fremtiden. Vi tror at pandemien kommer til å ta slutt innen utgangen av året. Selv om vi ser at vi har kommet oss godt gjennom pandemien, med økt sparing og låneopptak, ser vi også at sektorene vi er eksponert mot presterer bedre og har lavere lånetap, sier Fordal.

I intervjuet snakker Fordal også om synergiene mellom de ulike virksomhetene i konsernet, og utbyttepolitikken til sparebanken.

Sparebanken Sør er en annen av sparebankene som presenterer på seminaret. Til Pareto forteller bankens administrerende direktør Geir Bergskaug om hvorfor gode kunderelasjoner er nøkkelordet bankens vekstplan.

Også SpareBank 1 Østlandet er blant de presenterende bankene. Regionbanken på Østlandet utfordrer storbankene i hovedstaden og setter stabilitet høyt. 

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.