Gå til innholdet

Boligmarkedet i Oslo: "Nå er det ekstraordinære tilstander"

Boligprisene i Oslo steg 3,5 prosent i februar, og er opp over 15 prosent siste året. Den kraftige prisutviklingen i Oslo gjør nå at renteeffekten i boligmarkedet er tatt ut, og at det for utleieinvestorer kan være fristende å selge unna leiligheter i et haltende leiemarked, tror vår boliganalytiker.

Vårt analyseteam har dekning på det norske boligmarkedet, som det siste året har hatt en forrykende utvikling med 9,7 prosent oppgang nasjonalt. Spesielt i hovedstaden har boligprisene skutt fart, og i februar la boligprisene på seg hele 3,5 prosent nominelt.

- Det var ventet en prisoppgang i februar, og februar er generelt en god måned i boligmarkedet. Man får stemningsrapporter om hvordan ting går fra meglere der det snakkes om prispress og elleville budrunder, så det er ikke så overraskende at det skulle være en stor vekst. Men en prisoppgang på 3,5 prosent, som er det største noen gang for Oslo, er ekstraordinært, sier analytiker Christopher Mo Dege til Pareto TV.

Den kraftige boligprisoppgangen kan ha gjort det attraktivt for utleieaktører å selge unna leilieheter, og på lengre sikt legges det til grunn en mer moderat prisvekst for Oslo-boliger. Dét og eiendomsaksjer som Selvaag og Solon diskuteres nærmere i intervjuet.

Les vår fulle analyse på boligmarkedet i februar på våre kundesider.

Christopher Mo Dege gjestet nylig Paretopodden. Der var temaet tilstanden for oljeservice og rigg, og samtale enkeltaksjer som Odfjell Drilling, Northern Ocean, Subsea 7 og Transocean.

Bilde av Oscar Daniel Rangel fra Unsplash

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

 

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

HydrogenPro / Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.