Gå til innholdet

Tøff start på 2020

Etter et meget godt 2019 fikk Paretoporteføljen en tøff start på 2020 med -7,4% mens referanseindeksen OSEBX falt -1,9%. For februar bytter vi ut 3 av 10 aksjer.

Markedssentimentet var svakt mot slutten av januar, drevet av nyheter knyttet til corona-viruset. Sykliske aksjer ble rammet særlig hardt, og porteføljens eksponering mot olje, rigg og tank var intet unntak. Størst positivt bidrag blant våre aksjer i januar kom fra Bonheur, med en oppgang på 7%. Denne plassen skulle egentlig vært tatt av KID som steg 11,9% i januar, men aksjen åpnet med en oppgang på 7% andre januar, og ved såpass store utslag er vår rutine å justere inngangskursen for dette. KID bidro derfor med +4,9%. Lerøy Seafood (+2,6%) og Sparebanken 1 SMN (+1,6%) var også blant aksjene som gjorde det bedre enn markedet.

Disse sterke aksjene var imidlertid ikke nok til å veie opp for svake aksjer som YAR (-8,2%), HAFNIA (-19%), FRO (-24,2%) og NODL (-27,8%). Mer detaljerte kommentarer på uviklingen i disse, samt for de nye aksjene kan du lese i den fulle porteføljerapporten fra vår analyseavdeling. Ønsker du å motta denne gratis før børsåpning hver måned, kan du registrere deg på denne siden.

For februar tar vi ut FRO, KID og NODL mens DNB, EPR og ODL tas inn. Porteføljen består dermed fortsatt av 10 aksjer, med 10% vekting i hver.

Paretoporteføljens utvikling januar 2020, og i pr. år bakover

Attraktivt nykundetilbud

Handler du aksjer, men er ennå ikke kunde av Pareto? Vi posisjonerer oss som det naturlige valget for deg som er over snittet interessert i aksjer og investeringer, og har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.