Gå til innholdet

Oppdrettsutstyr inn i Paretoporteføljen

Utstyrsleverandøren AKVA Group er blant aksjene vi tar inn i månedsporteføljen for mars.

Paretoporteføljen steg 0,3% i februar, mens referanseindeksen OSEBX steg 1,1%. Fire av aksjene vi hadde i porteføljen gjorde det bedre enn indeks, mens 6 var under. De tre sterkeste var Lerøy Sea Group (+20,5%), PGS (+11,6%) og Golden Ocean (+6,5%). Lerøy nøt godt av sterkt momentum i lakseindustrien i måneden, drevet av stigende laksepriser og gode fjerdekvartalstall fra de fleste aktørene. For PGS var driveren en relativt god fjerdekvartals-rapport, og økt visibilitet. Golden Ocean steg noe i en måned som var relativt rolig i tørrbulkmarkedet. Vi tror ratene vil styrke seg videre, og ser skipsverdier komme opp. Aksjen beholdes derfor i porteføljen en måned til.

Nye aksjer for mars

I mars tar vi inn Aker BP, BW LPG og AKVA Group som nye aksjer. Oljeselskapet Aker BP har falt tilbake ca 15% fra toppen i midten av januar, og prises for første gang på nesten 2 år med en rabatt til NAV i våre modeller. 

BW LPG driver med gassfrakt, et marked som har vært meget utfordrende de siste to årene. Vi ser nå de første glimt av ny positivitet i dette markedet, og den underliggende etterspørselen er sterk. Aksjen handles betydelig under gjenanskaffelseskosten til eiendelene (NAV) på ca 44, og vi tar den derfor inn i vår portefølje.

AKVA Group er verdens største utstyrsleverandør til oppdrettsindustrien. Kundene er primært å finne innen lakseoppdrett, men selskapet leverer i økende grad også til oppdrettere av andre arter. Vi tror den sterke inntjeningen til lakseselskapene vil slå ut i økte investeringer, noe som er en klar driver for økende ordrebok for AKVA Group. Selv med sterk ventet vekst i inntjeningen handles aksjen kun på en p/e'18 på 10,9, noe vi finner attraktivt.

Ønsker du å lese mer om porteføljeselskapene, eller å motta månedsporteføljen før børsåpning ved hvert månedsskifte? Slik gjør du det. Våre analytikere produserer en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kilde for toppbildet: Akva Group. Takk for lånet.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

akva

bwlpg

akerbp

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.