Gå til innholdet

TGS inn i Paretoporteføljen

Seismikkselskapet TGS er en av 5 nye aksjer i Paretoporteføljen denne måned.

Seismikkselskapet TGS baserer seg på å leie inn kapasitet fra andre aktører, og har nylig sikret seg de tre siste båtene som var tilgjengelig for sommersesongen 2017 til gode rater. Vi ser dette som positivt, og tar aksjen inn i Paretoporteføljen. Øvrige nye aksjer er Aker BP, American Shipping Company, Marine Harvest, og XXL. Ut av porteføljen går HLNG, NAS, ODL, KID og PROTCT.

Hittil i år har både vår modellportefølje og referanseindeksen utviklet seg svakt positivt, og dette bildet fortsatte også i april. Paretoporteføljen hadde en månedsavkastning på 1,33%, mens OSEBX steg 1,43%. For årets første 4 måneder er resultatet +1,5% for Paretoporteføljen og 2,0% for indeksen. Denne relativt flate utviklingen på indeks- og porteføljenivå skjuler større bevegelser på enkeltaksjenivå. I april var eksempelvis Protector sterkeste aksje i porteføljen med en oppgang på 15,7%, men dette ble nøytralisert av et nær tilsvarende fall for BW LPG. Videre bidro en noe svakere oljepris til noe kursfall for porteføljeaksjene DNO, ODL og Archer.

Paretoporteføljen har blitt oppdatert månedlig siden januar 2004, og har i løpet av disse årene levert en samlet avkastning mer enn 5 ganger sterkere enn referanseindeksen. Ønsker du å motta porteføljeendringene på e-post kan du registrere deg på vår porteføljeside her. Nytt fra februar er at våre kollegaer i Stockholm også publiserer en anbefalt portefølje for det svenske markedet. Du kan se den på våre svenske nettsider her, og om du vil motta denne på e-post kan det styres under dine analyseinnstillinger. Pareto tilbyr handel i aksjer og ETF'er i 14 markeder som til sammen dekker 80% av verdens kapitalmarked.

Kunder med aktiv konto hos Pareto Securities har full tilgang til alle våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

tgs

mhg

amsc

akerbp

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.