Gå til innholdet

Norwegian med Bjørn Kjos

Konsernsjef Bjørn Kjos fra Norwegian Air Shuttle snakker om satsningen på langdistanse (long haul).

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian holdt en presentasjon på vårt morgenmøte i dag. Hovedtemaet i presentasjonen var selskapets økende satsning innen langdistanse flyvninger (long haul), og det er også fokus i dette intervjuet med Kjos. Vi har en kjøpsanbefaling på NAS med kursmål 450.

Øvrige hovedpunkter fra morgenens presentasjon:

  • På kort sikt gjentok selskapet sine uttalelser fra fremleggelsen av tall for Q4 2015 om at bookinger er noe bedre enn i fjor på samme tid, og til stabile priser.
  • Veksten innen langdistanse ser ut til å bli høyere enn 40% i årlig gjennomsnitt frem til 2020. I kontrast til de kortere flyvningene (short haul) er konkurransen i langdistanse-delen av markedet hovedsakelig fra store, veletablerte aktører (legacy carriers) som opererer med høye priser for å subsidiere sine tapsbringende kortere flyvninger.
  • Etter suksess i London åpner NAS transatlantiske flyvninger fra Paris denne sommer og planlegger ytterligere ekspansjon med flyvninger fra Barcelona og Roma de kommende år.
  • Selskapet fremhevet EasyJet og Ryanair som sannsynlige lokale feeding-partnere for NAS long-haul flyvninger på steder der NAS ikke selv har et veletablert short-haul nettverk.

For mer detaljer se siste analyserapport om Norwegian Air Shuttle
 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.