Gå til innholdet

Skagen - Langsiktige og verdibaserte

Vi møtte forvalterne i Skagenfondene, og fikk en innføring i deres forvaltningsstrategi. Se video her.

Skagen er en av Norges største og mest kjente fondsforvaltere, og var blant de første her til lands som kunne tilby fond som også hadde eksponering mot vekstmarkeder. Skagen har nå et betydelig utvalg aktivt forvaltede fond, både innenfor aksje- og rentefond. Forvaltningsselskapet er kjent for sin langsiktige og verdibaserte tilnærming, noe som har bidratt til å skape betydelig avkastning i deres fond siden oppstart.

Vi møtte to av deres fondsforvaltere i Stavanger denne uke. De gav en innføring i deres investeringsstrategi, og noen eksempler på hvordan denne benyttes i praksis.

Skagen Global


Knut Gezelius er blant forvalterne av fondet Skagen Global

Her forteller Knut et eksempel på hvordan deres strategi nylig ble benyttet til kjøp av aksjer i et britisk forsikringsselskap:

 

Skagen Kon-Tiki


Knut Harald Nilsson er en av forvalterne bak vekstmarkedsfondet Skagen Kon-Tiki

Her forteller Knut Harald om fondets posisjoner i Sør Korea, et av de asiatiske markedene som har utviklet seg meget sterkt i år.

Du finner både Skagen Global og Skagen Kon-Tiki i vårt Fondssenter. Vi har også disse fondene fra Skagen tilgjengelig:

  • Skagen Vekst, som har halve porteføljen investert i Norden, og andre halvpart internasjonalt
  • Skagen M2, et fond som eier aksjer i eiendomsselskaper, og således er et interessant og lett omsettelig alternativ til selv å kjøpe eiendom
  • Skagen Tellus, et aktivt forvaltet fond som eier internasjonale obligasjoner
  • Skagen Fokus, et smalere internasjonalt fond, med kun 35 aksjer i porteføljen
  • Skagen Avkastning, et lav-risiko obligasjonsfond

Du kan se avkastningstall og mer data om fondene i vårt fondssenter, og sammenligne fondene med relevante liknende fond fra andre forvaltere ved å bruke de ulike kategoriene du finner under "kurslister" på fondssidene etter innlogging. Aksjefondene fra Skagen er plassert i hovedkategorien "Globalt Aktiv", og basert på deres investeringsstrategi også på de smalere listene "Kvalitet" og "Verdi".

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.