Gå til innholdet

Nytt fond: FIRST Globalt Fokus

Kjent suksess-forvalter lanserer nytt fond. Du kan være med fra start, men inngangsbilletten er høy.

Martin Mølsæter har lenge vært et kjent navn i norsk finans, senest som forvalter av det norske fondet FIRST Generator. Fondet har siden han tok over forvaltningen i 2011 levert det dobbelte av avkastningen til referanseindeksen, og fikk mye oppmerksomhet i januar 2017 da det ble kjent at forvalteren besluttet å stenge fondet for nye investorer. Bakgrunnen for dette var at avkastningsresultatene var basert på en veldig aktiv tilnærming til aksjemarkedet, og Mølsæter fryktet at det ville bli umulig å fortsette dette dersom fondet ble for stort i det norske markedet. En beslutning det står respekt av.

Mindre kjent er at First Generator også hadde en beholdning av utenlandske aksjer, tilsvarende max 20% av fondet. Denne utenlandsdelen har etter sigende gjort det enda bedre i forhold til sin referanseindeks enn den norske delen av fondet.

Nytt fond: FIRST Globalt Fokus

Nå lanserer FIRST fondene et nytt fond med Mølsæter som forvalter, sammen med Nicholas Salbu. Fondet heter FIRST Globalt Fokus og har ganske enkelt den motsatte aksjebrøken som Generator; max 20% Norge og minimum 80% utland. Her forklarer Martin Mølsæter forvaltningsstrategien til fondet:

Fondet kjøpte sine første aksjer 15. september i år. Selv om FIRST Globalt fokus er et nytt fond er det altså viktig å understreke at dette ikke er "upløyd mark" for forvalteren. Fondet vil bli investert i aksjer og bransjer Mølsæter kjenner godt, og som man skulle anta han bør ha gode forutsetninger for å kunne tjene penger på. Her forteller Martin om fondets største poster nå:

Aktivt fond - Høy inngangsbillett

Om du ønsker et fond som forvaltes på en svært aktiv måte, og har tro på Mølsæters evne til å gjenta suksessen med Generator-fondet, kan FIRST Globalt Fokus være noe for deg. Fondet er nå tilgjengelig i Paretos Fondssenter, og innskudd kan gjøres fra din konto hos Pareto, eller trekkes fra ekstern bankkonto. FIRST Fondene ønsker imidlertid å henvende seg til større investorer den første tiden etter oppstart av fondet, så minimum innskudd i fondet er 1 million kroner.

Vi venter at minimumstegningen etter hvert vil komme ned på normalt nivå, som er NOK 10.000 for de fleste fond i vårt fondssenter. Har du imidlertid en portefølje av en viss størrelse, og ønsker å være med fra start i et aktivt og spennende fond fra en beviselig dyktig forvalter, så har du nå sjansen til å bli med i FIRST Globalt Fokus.

Fondet kan handles elektronisk i Paretos Fondssenter etter innlogging på våre nettsider, eller du kan ta kontakt med din megler hos Pareto. Fondet er godkjent for å ha på Aksjesparekonto. PS: Selv om det kan stå minimumstegning 10.000 i fondssenteret er altså denne minimum 1 million inntil videre.

For ytterligere informasjon om fondet, se kursoppslagssiden for FIRST Globalt Fokus i vårt fondssenter, og spesielt KIID-dokumentet som oppgir kostnader etc. Fondet har standard 1,25% forvaltningskostnad, men i tillegg et element av profit-split på avkastning utover referanseindeksen, forklart i dette dokumentet. Pareto mottar en andel av forvaltningskostnaden for kjøp gjort gjennom oss, men dette innebærer ingen ekstra kostnad for deg som fondsinvestor.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart bed publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.