Gå til innholdet

Månedsporteføljen i august: Fire nye aksjer i porteføljen

Månedsporteføljen glapp overtaket over Hovedindeksen på Oslo Børs siste dag i måneden. Porteføljen steg 0,5 prosent av juli, mot 1,2 prosent opp for Hovedindeksen. For august skifter vi ut BW LPG, Cloudberry, Hunter og Meltwater med Kid, MPC Container Ships, Norske Skog og OHT.

Sterke andrekvartalsresultater bidro til oppgang i globale aksjemarkeder i juli. Så langt har rundt 60 prosent av S&P 500-selskapene rapportert for andre kvartal, hvorav om lag 90 prosent selskapene har slått inntjeningsforventningene.

Månedsporteføljen vår for norske aksjer gikk opp 0,5 prosent i juli. Hovedindeksen steg på sin side 1,2 prosent på samme tid. Seks av ti aksjer slo indeksen, mens DNO og Meltwater mest bidragsytende til den svake utviklingen, med nedgang på henholdsvis 16,4 og 12,6 prosent. Sterkest i juli var Bonheur og Hunter, som steg 15,8 og 6,9 prosent i løpet av måneden.

For augustporteføljen stokker vi om på fire av aksjene i porteføljen. BW LPGCloudberryHunter og Meltwater går ut, mens KidMPC Container ShipsNorske Skog og OHT kommer inn. AF GruppenAkerAustevollBonheurDNO og Elkem beholdes.

Kommentarer på hvert av selskapene i porteføljen er tilgjengelig i den fulle månedsrapporten i handelsplattformen. 

Ledelsen over Hovedindeksen fortsetter inn i august, og så langt i 2021 er månedsporteføljen vår opp 20,2 prosent, mot Hovedindeksens 16,5 prosent.

I Sverige lager våre svenske analytikere en tilsvarende månedsportefølje. I juli steg porteføljen 2,5 prosent, og er hittil i år opp 21,2 prosent. Den svenske porteføljen for august består av JetpakRenewcell, Xbrane, Storytel, ABBVolvo, Millicom/TIGO, Sedana, Embracer og Lundin Mining.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.