Gå til innholdet

Fondshandel hos Pareto Securities

En økende andel av våre kunder benytter seg nå av det store fondsutvalget, og de tilknyttede tjenestene. Se de mest populære fondene her.

Pareto Securities åpnet for fondshandel i vår online-tjeneste sommeren 2017, og ser nå at stadig flere kunder benytter seg av denne muligheten. For øyeblikket er mer enn 300 fond i en rekke kategorier tilgjengelig for handel, og vi tar stadig inn nye fond i utvalget. Vi har jobbet for at de fleste fond som er kjent og eiet av norske investorer skal være tilgjengelige på vår plattform, og med noen få unntak er dette nå på plass. I tillegg tar vi gjerne inn nye fond dersom vi får interessante tips fra kunder, forvaltningsbransjen selv, eller andre kilder. Si gjerne ifra dersom du ønsker et spesielt fond som vi ikke har i vårt utvalg. Kanskje vi kan fixe det.

Totaloversikt og belåning av porteføljer

Mange kunder eier bare en portefølje av fond. For disse muliggjør vårt fondssenter å kunne ha alle dine fond på samme sted. Man får da god oversikt, og et lettfattelig grunnlag for skatterapportering. Det er også enkelt å bytte fond dersom man ønsker en endring i investeringsporteføljen. Vi har tidligere beskrevet ulike investeringsstrategier i innleggene «En enkel investeringsstrategi for fond», «Balansert investeringsstrategi» og «Market timing».

Det er også enkelt å kombinere plasseringer i tradisjonelle fond med øvrige investeringer i børshandlede fond (ETF’er) eller enkeltaksjer. Hos Pareto får du alle disse opp i samme oversikt, og det er den samlede verdien som ligger til grunn om man benytter tjenester innen verdipapirbelåning, som aksjekreditt og/eller intradagskreditt. Benytter man seg av langsiktig verdipapirfinansiering gjennom vår Aksjekreditt vil man få hyggelige rentebetingelser på en større portefølje, og legger man fond inn som sikkerhet vil disse som regel ha relativt høye belåningsgrader. På porteføljen kan man også ha aktivert mulighet for intradagskreditt, som gir deg mulighet til å reagere raskt på kortsiktige markedsmuligheter om ønskelig. Denne koster ingen ting før man eventuelt blir sittende på belånte poster over natten, slik at intradagskreditten glir over i et aksjelån. Mer om belåning av investeringer i dette innlegg.

Mest populære fond

Av de fond som er åpent tilgjengelig for elektronisk handel er fondene under for tiden blant de mest populære hos våre kunder. Kanskje noen av de er aktuelle for din portefølje?

Holberg Rurik – Et spennende aktivt forvaltet fond som investerer i vekstmarkeder. 

Storebrand Global Multifactor – Et globalt aksjefond som investerer etter en vitenskapelig basert faktormodell, der selskapers score på de fire faktorene Verdi, Størrelse, Momentum og Lav Volatiliet avgjør hvilke aksjer fondet eier. En forvaltningsform som har skapt gode resultater og som har blitt populær i forvaltningsbransjen internasjonalt.

DNB Teknologi – Globalt, aktivt forvaltet fond som fokuserer på TMT-sektorene (Teknologi, Media, Telecom). Erfarent forvaltningsteam og meget gode resultater over tid har gjort dette populært blant kunder. Fyldigere omtalt i denne artikkel om Teknologifond 

FIRST Globalt Fokus – Forholdsvis nylansert fond fra den kjente suksess-forvalter Martin Mølsæter, der en svært aktiv tilnærming til markedet benyttes. Minimumstegning er (fortsatt) 1 million i dette fondet. Se mer om FIRST Globalt Fokus, og intervju med forvalteren her

Pareto Nordic Corporate Bond – Populært aktivt forvaltet rentefond som investerer i nordiske selskapsobligasjoner. Av mange investorer sett på som et veldig godt alternativ til å ha kapital stående i banken. Les mer om denne type fond i vår artikkel om Selskapsobligasjonsfond

Skagen Kon-Tiki – Kjent «folkefond» i Norge fra Skagenfondene. Aktivt forvaltet etter Skagens verdibaserte investeringsfilosofi i aksjer i vekstmarkedene. Se videointervju med forvalter Knut Harald Nilsson her

DNB Norge Indeks og Alfred Berg Norge Classic – To norske indeksfond. Disse gir ren indeks-eksponering mot utviklingen på Oslo Børs, til lav årlig forvaltningskostnad.

Pareto Investment Fund – Aktivt forvaltet norsk aksjefond med gode historiske resultater målt mot fondets referanseindeks OSEBX.

Fondsfinans Global Energi – Globalt, aktivt forvaltet sektorfond innenfor energisektoren. Kan investere i selskaper involvert i leting, produksjon og transport av energi, innenfor både Olje, Gass og fornybar energi. 

Også blant de mest eide fondene finner vi kombinasjonsfondene Aktiv 30 og Navigator fra DNB, selskapsobligasjonsfondet Carnegie Corporate Bond, teknologifondet Franklin Technology, regionfondet Forte Trønder, hedgefondet Norron Select og Nordeas kjente Nordea Norge Verdi.

Se den fulle oversikten over alle fond i ulike kategorier i vårt fondssenter på vår kundeweb. Har du en portefølje av fond som du ønsker å samle på ett sted? Vi hjelper deg gjerne å få dette ordnet. Ved å samle en større portefølje hos oss kan du oppnå spesielt gode betingelser. Se mer om dette i vårt innlegg om Private Banking.
 


Spesialtilbud til nye kunder 

Opprett en aktiv konto, og handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får nye kunder kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til vår analyse i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.