Gå til innholdet

DNB Miljøinvest for aktive miljøinvesteringer

DNB Miljøinvest er et aktivt forvaltet fond som investerer i selskaper som bidrar til et bedre miljø. Vi har møtt forvalteren.

Fondet ser etter selskaper som gjennom sin virksomhet direkte bidrar til et bedre miljø. Miljøvennelig energiproduksjon, energidistribusjon og energilagring er blant fondets største investeringer. Forvalter Jon Sigurdsen forklarer: 

Fondet har røtter tilbake til 1980-tallet, men ble fornyet og relansert i 2006. Vi tok en prat med Jon Sigurdsen om fondets strategi.

Resultater, kostnader etc.

DNB Miljøinvest er et aktivt forvaltet fond med lang historikk. Mest relevant blir det likevel å se på de siste år, da en rekke av sektorene fondet investerer i når virker å komme inn i en mer lønnsom fase (som nevnt i intervjuet over). Vi har i grafen under sammenlignet DNB Miljøinvest med det kjente globale indeksfondet DNB Global Indeks siste 2 år, og ser at avkastningen i denne perioden faktisk har vært høyere enn for global indeks (begge målt i norske kroner).

DNB Miljøinvest sammenlignet med DNB Global Indeks siste 2 årDNB Miljøinvest vs DNB Global Indeks siste 2 år, kilde Infront Active Trader

Fondet fremstår som et godt valg for investorer som ønsker å holde en klar og aktiv miljøprofil på sine investeringer. Som nevnt i intervjuet søker fondet etter aksjer i selskaper som direkte bidrar til et bedre miljø, og har således en mer aktiv miljøprofil enn enkelte ESG-fond som kun utelukker fra utvalget sitt aksjer med enkelte tydelig negative miljøkriterer (f.eks. kullprodusenter), men ellers nærmest indekserer vektingen i enkeltaksjer. 

DNB Miljøinvest tar et løpende årlig forvaltningsgebyr på 1,77%. For ytterligere informasjon om fondet, se kursoppslagsiden på vår kundeweb, som også inkluderer KIID-dokument og link til forvalters hjemmeside.

Er du interessert i å ha miljøprofil på dine investeringer vil vi også trekke frem artikkelen om DNB Global Lavkarbon for eksempel på et annet type grønt fond. Dette er et billigere fond (0,76% årlig forvaltningskost), som i tillegg til å vektlegge finansielle faktorer optimaliserer fondsporteføljen mhp. aksjer med lave karbon-utslipp. Begge er en del av DNB's grønne satsning.

Fondene kan kjøpes i vårt fondssenter på Paretos kundeweb, sammen med mer enn 300 øvrige fond. I kategorien for "ESG" (Environment, Social & Governance) har vi for øyeblikket 25 fond, der DNB sammen med Storebrand/Delphi og svenske Öhman har det største utvalget. 

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.