Gå til innholdet

Sentralbankdrevet marked

Vi intervjuet to fondsforvaltere om deres syn på markedet sommeren 2017. Begge fremhevet stimulanser fra sentralbankene som en av de drivende faktorene i markedet.

Første halvdel av 2017 har vært en relativt god periode i mange markeder, med både amerikanske S&P 500 og Europas Stoxx 600 opp ca 8% i første halvår. I flere av vekstmarkedene har utviklingen vært enda sterkere, med eksempelvis Koreanske KR30 +18% og India's SENSEX +19% i første halvår. Oslo Børs har imidlertid kun steget i overkant av 2%, noe som i hovedsak kan tilskrives en oljepris som er ned 18% hittil i år, samt en 12% korreksjon i den indeks-tunge sjømatsektoren (OBSFX). Vi har møtt 2 fondsforvaltere og spurt de om deres syn på markedet nå.

Alfred Berg 

Leif Eriksrød er senior porteføljeforvalter og leder av det norske aksjeteamet i Alfred Berg. Han er en av forvalterne av Alfred Berg Gambak, Alfred Berg Aktiv, Alfred Berg Norge, Alfred Berg Indeks, Alfred Berg Nordic Best Selection, Alfred Berg Kombi og Alfred Berg Optimal Allokering som du kan handle i vårt fondssenter. Det aktive fondet Alfred Berg Gambak har forøvrig vunnet Morningstar Fund Awards for beste norske fond 3 år på rad, mens indeksfondet Alfred Berg Index er vårt billigste indeksfond.

Alfred Berg har fond som i varierende grad kombinerer sentimentanalyse (momentum-/trend-strategier) og fundamental analyse, foruten rene indeksfond. Her snakker Eriksrød om deres nåværende oppfatning av markedssituasjonen:

Pareto Asset Management

Christian T. Nygaard forvalter hedgefondet Pareto Nordic Alpha som er tilgjengelig i vårt fondssenter sammen med aksjefondene Pareto Global, Pareto Aksje Norge og Pareto Investment Fund, kombinasjonsfondet Pareto Nordic Return og rentefondene Pareto Kreditt, Pareto Høyrente, Pareto Nordic Corporate Bond og Pareto Global Corporate Bond fra Pareto Asset Management.

Pareto's forvaltere fokuserer på fundamental analyse, og en aktiv tilnærming til markedet. Her er Nygaard syn på markedet denne sommeren:

Kilde for toppbilde: ECB's Flicker konto. Bildet er noe beskåret ift originalen.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

osebx

omxs30

omxc20

omxh25

Registrera dig till vårt nyhetsbrev