Gå til innholdet

DNO - Klar for take-off

DNO er en av våre favoritter innen oljesektoren fremover, og vi gjentar kjøpsanbefaling i ny analyse. Her ser du hvorfor.

Paretos analytikere er svært positive til DNO nå, og anser aksjen som et førstevalg i sektoren ved siden av Equinor (tidl. Statoil). 

I dag har vi publisert en ny analyse på DNO med fokus på 2019, der kjøpsanbefaling og kursmål 24 gjentas. Hovedgrunnene til at vi liker caset så godt er:

  • Over 20% estimert produksjonsvekst i 2019 (til OPEX < 3 USD/fat)
  • USD 480 mill i fri kontantstrøm neste år forutsatt BRT Oil 80 USD/fat, tilsvarende 25% fri kontantstrøm yield (FCF).
  • Feltet Baeshiqa skal nå prøvebores. Dette var spennende nok til å få giganten ExxonMobil inn i Kurdistan, men er fortsatt oversett av markedet. Første letebrønn kommer før året er over og har potensial til å løfte vår verdsettelse med over 30%. Sannsynligheten for at de finner noe er høyere enn normalt langs den geologiske trenden fra Kirkuk-feltet.
  • DNO har en solid balanse med USD 640 mill i kontanter. Dette gir mulighet for oppkjøp, og økte utbytter (2,6% direkteavkastning i dag).

Noen illustrasjoner:

Produksjonsprofil netto til DNO
Beregnet oljeproduksjon netto til DNO

DNO beregnet kontantbalanse
Kontantbalanse - historisk og beregnet (e)

For detaljerte estimater, se dagens analyse DNO - Gonna fly nowHar du ikke tilgang til analyser fra Pareto? Les mer om vårt analyseprodukt, og hvordan du får tilgang her

Toppbildet er fra Pixabay, og viser ikke en DNO-installasjon.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

Relaterte artikler:

EQNR: Sterk kontantstrøm og produksjonsvekst

20-08-2018 av Karl O. Strøm intervjuer Tom Erk Kristiansen

Paretopodden ep.26 Olje & Offshore Konferansen 2018

14-09-2018 av Karl O. Strøm intervjuer Tom Erk Kristiansen og Christopher Mo Dege

3 siste fra Pareto:

dno

Nyeste analyser

Selskapsanalyser

Faste oppdateringer

Aktuelt nå - Newsflash

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.