Gå til innholdet

Paretopodden ep. 27 Aktiv fondsforvaltning i FIRST

Vi møter Martin Mølsæter fra FIRST Fondene, en av de mest profilerte aktive forvalterne i Norge.

FIRST Fondene er en aktiv og uavhengig fondsforvalter med flere fond innenfor både aksjer og renter. Deres mest profilerte forvalter er Martin Mølsæter, som stadig blir intervjuet av media. Han forvalter det kjente fondet FIRST Generator, som siden oppstart har levert omtrent det dobbelte av avkastningen på Oslo Børs. Generator opererer hovedsakelig i det norske aksjemarkedet, men eier også internasjonale aksjer. For ett år siden startet forvaltningsteamet et nytt fond med navn FIRST Globalt Fokus som har en svært lik profil som Generator, men som eier mer internasjonalt og mindre i Norge.

Minimumstegning i FIRST Globalt Fokus har frem til denne uke vært 1 million kroner. Denne justeres nå ned til 10.000,- som er den vanlige minimumstegning for de fleste fond i vårt fondssenter

Fondet har en svært aktiv og fokusert investeringsstrategi, en prestasjonsbasert kostnadsstruktur og forvalter har selv betydelig med midler investert i fondet. I dette intervjuet får du sjans til å bli bedre kjent med hvordan et slikt fond forvaltes, og høre hva Martin ser som mest interessant i markedet akkurat nå. 

For en kort beskrivelse av fondet, se også denne video fra januar 2018: 

Du finner FIRST Globalt Fokus og 4 andre fond fra FIRST sammen med totalt mer enn 300 fond i vårt fondssenter.

Våre podcaster kan også høres på iTunes og Soundcloud. Søk opp #Paretopodden, og abonner gjerne. Da får du med deg alle episoder. 

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Markedskommentar uke 36 2017

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.