Gå til innholdet

SpareBank 1 Østlandet: Stabilitet i høysetet

SpareBank 1-alliansens regionbank på Østlandet utfordrer storbankene i hovedstaden og setter stabilitet høyt.

Ni av landets ledende sparebanker presenterer på vårt første sparebankseminar, som går av stabelen klokken 14.00 torsdag 17. juni. Alle våre kunder kan delta på seminaret. Se registrering i kundeplattformen.

Blant de presenterende sparebankene er SpareBank 1 Østlandet.

- Sparebank 1 Østlandet er det vi liker å kalle den regionale sparebanken for Østlandet. Vi er del av SpareBank 1-alliansen og har en stolt 175 års historie. Vi er markedsleder i innlandsregionen og en sterk utfordrer i hovedstadsområdet, og spesielt på forbrukersiden er vi en av de største i regionen, sier finansdirektør Geir-Egil Bolstad.

Rundt tre fjerdedeler av utlånene er til forbrukerkunder, mens bedriftssiden er preget av små og mellomstore bedrifter. Posisjonen på Østlandet bidrar til å gi banken stor stabilitet, sier Bolstad.

- Over tid er innlandsregionen ansett som muligens den mest syklisk stabile regionen i Norge. En titt på kartet viser at regionen er landlåst og uten kystlinje, som betyr at vi ikke har noen naturlig eksponering mot shipping, sjømat eller olje og gass. Østlandet er en veldig stabil region å drive bank i, sier Bolstad.

Sparebanken ble børsnotert i 2017, og har siden kunnet by på gode utbytter til aksjonærene.

- Utbyttepolitikken er støttende for posisjonen som en stabil bank. Vi fokuserer på en utbyttegrad på 50 prosent. Finanstilsynet har de siste årene hatt noen sterke innvendinger mot utbytteutbetalingene, men vi ser en 50 prosent utbyttegrad også for 2021, sier Bolstad.

I intervjuet snakker Bolstad mer om bankens bærekraftssatsing, samfunnsansvar og utsynet fremover.

Sparebanken Sør er en annen av de ni sparebankene som presenterer på seminaret. Til Pareto forteller bankens direktør Geir Bergskaug om hvordan gode kunderelasjoner skal hjelpe banken å vokse videre. 

Midt-Norges bankbastion SpareBank 1 SMN er en annen presenterende sparebank på seminaret. Banken jakter lojale kunder gjennom bred produktportefølje og blide investorer med vekst og utbytter. Fremover venter banken gode tider.

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.