Gå til innholdet

Sommerkavalkade av Paretopodden

Med sommerferien godt i gang har vi samlet noen av Paretopoddens mest populære episoder fra det siste halvåret.

Paretopodden er vår norske podcast for børs, investeringer og betraktninger på aksjemarkedet. 

Siden nyttår har vi sluppet tolv episoder, om alt fra batteriteknologi og industriaksjer, til teknisk analyse, og praktisk aksjetrading. 

Her har vi samlet noen av de mest lyttede episodene siden nyttår:

Fornybare aksjer

En av de heteste sektorene på Børsen det siste halvåret har vært fornybar energi. Oslo Børs og særlig Euronext Growth er ledende markedsplasser for fornybaraksjer, og på fornybarkonferansen vår i januar satte vi deltagerrekord med over 2000 personer påmeldt. 

Power & Renewable Conference ble i januar arrrangert for 23. gang, og i forkant av konferansen ga fornybaranalytikerne Gard Aarvik og Bård Rosef sine syn på sektoren. 

Suez og shipping

Verdens medier var i slutten av mars rettet mot Egypt og Suezkanalen, da containerskipet Ever Given satte seg fast i kanalen. Sammen med shippinganalytiker Eirik Haavaldsen diskuterte vi ringvirkningene av Suezblokaden, hvordan shippingrederiene skal bli grønnere og det generelle markedssynet på shippingsektoren.

Teknisk analyse

For et par måneder siden lanserte vi tekniske analyser fra Investtech integrert i handelsløsningen vår. Analysemetoden er populær måte å bedømme kjøps- og salgsmuligheter i enkeltaksjer på, og til Paretopodden ga Investtech-sjef Christian Harto en innføring i hva analysemetoden går ut på. 

I episoden utdyper Harto ulike tekniske indikatorer som RSI, trender, volum og formasjoner, vi diskuterer hvilke investorer og aksjer teknisk analyse egner seg best til og vi snakker om hvordan man best kan kombinere fundamental og teknisk analyse.

Batterirevolusjon på vei?

Produksjon av batterier og batterimaterialer ligger an til å bli ny storindustri i Norge. I Paretopoddens batterispesial med Elkem så vi nærmere på teknologien, hvordan batterier skal bli grønnere og Norges konkurransefortrinn i et globalt batterimarked.

Landbasert og bærekraftig fiskeoppdrett

Sjømatsektoren har vokst fra å være en nisjesektor på Oslo Børs til å bli en av de største og viktigste næringene i Norge. 

Etter sjømatkonferansen vår i juni tok sjømatanalytikerne våre Carl-Emil Johannessen og Heidi Stenmark en tur innom podcaststudioet og snakket om fremveksten til landbasert oppdrett, laksesektorens store børsreise og trakk frem hvilke sjømatselskapene på Oslo Børs de så mest oppside i.

Hvordan drive tradingfond?

Tidligere Paretopodden-programleder Karl Oscar Strøm har blitt fondsforvalter i sitt eget trading-hedgefond Paleo. Nylig gjestet han podcasten for å fortelle om hvilke strategier han bruker i fondet, hvor han ser mest muligheter og hvordan man han analyserer enkeltselskaper.

Viktor Hovland

Golfyndlingen Viktor Hovland er verdens 11. beste mannlige golfspiller, den høyest rangerte spilleren i Norden og har vært første nordmann til å vinne i både PGA-touren og Europatouren. Hovland er også samarbeidspartner med oss i Pareto, og hjemme på Norgesferie stilte han i Paretopodden og snakket om hvordan han bruker statistikk aktivt for å prestere bedre, den økte golfinteressen i Norge og hvordan han planlegger fremover.

Svenske spesialepisoder

Våre svenske kolleger har i sommer laget spesialepisoder om populære temaer som cybersikkerhet, cleantech og biotek. 

Cybersikkerhet er i vinden, og med stadig flere og større hackerangrep ser sektoren en økt kapitalstrøm og interesse. 

I spesialen om cleantech er fornybarinvestoren Johan Svantesson fra Norron Asset Management og Pareto-analytiker Jhan Spetz gjester. Der går de blant annet gjennom FNs klimamål, EU-taksonomien og Parisavtalen, i tillegg til å se nærmere på selskaper som Renewcell, Minesto, Azelio og Pexip.

Life Science og bioteknologi er voksende sektor i Sverige, og Paretos helseanalytiker Dan Akschuti går gjennom hvordan man skal investere i sektoren og hvilke faremomenter man bør være obs på.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.