Gå til innholdet

Seismikk - Tidlige tegn på oppsving

Etter en brutal nedtur kan det se ut som bunnen er bak oss i seismikkmarkedet.

Seismikksektoren begynner å vise noen oppmuntrende tegn til bedring, og vi forventer at det verste nå er bak oss. Multiklientseismikk vil trolig bli den relative vinner over kontraktsseismikk i det korte bildet, med dagrater nå nær break-even. Flåten av 3D-fartøyer er ned nesten 50% fra toppen, og selv om vi venter at noen fartøyer re-aktiveres vil barriærene for nyetableringer fortsatt være høye. Et mer balansert oljemarked og en reserveerstatningsgrad på kun 35 til 40% hittil i år vil være den katalysator for økt etterspørsel fremover.

For detaljert gjennomgang av sektoren og de enkelte selskaper les vår sektorrapport

Seismic update - Early indications of an upcycle (50 sider)

Toppbildet viser PGS båt Ramform Titan. Takk for lånet til PGS.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.