Gå til innholdet

Paretoporteføljen i april: Orkla, Stolt-Nielsen og Cloudberry byttes ut med OHT, Ice Group og Vow

Månedsporteføljen vår fortsetter å dra fra Hovedindeksen på Oslo Børs, og legger bak seg en oppgang på 7,7 prosent mot Hovedindeksens 5,1 prosent. For april skifter vi ut Cloudberry, Orkla og Stolt-Nilsen med Ice Group, OHT og Vow.

Månedsporteføljen fulgte i stor grad Hovedindeksen på Oslo Børs i mars, men sterk utvikling fra særlig Elkem (opp 22 prosent) og Protector Forsikring (opp 18,4 prosent) bidro til en 2,6 prosentpoeng bedre måned enn Hovedindeksen.

- Mars var generelt en sterk aksjemåned. Det som var mest i vinden i mars var generelt syklisk og noe oljerelatert. Vi hadde blant annet Elkem, som er veldig syklisk og ble drevet av godt momentum på silikonpriser. I tillegg bidro Protector og Stolt-Nilsen godt til månedsutviklingen, sier analysesjef Eirik Haavaldsen. 

Aker og Norske Skog tynget marsutviklingen med en nedgang på henholdsvis 5,8 og 0,9 prosent nedgang. 

- Norske Skog-aksjen har vært litt treg hittil i år. Den mener vi fortsatt er veldig attraktivt priset og beholdes i porteføljen. Aker-aksjen led i mars av at fornybarinitiativene fikk seg en smell i løpet av måneden, sier Haavaldsen. 

For april rettes porteføljen til mer vekstbaserte aksjer. Ut går Cloudberry, Orkla og Stolt-Nilsen og inn kommer Ice Group, OHT og Vow. Aker, BW Energy, Elkem, Lerøy, Mercell, Norske Skog og Protector beholdes i porteføljen.

- Med Opec og den litt overraksende beslutningen om at de øker oljeproduksjonen litt raskere enn det markedet hadde ventet i tillegg til at det kommer litt lockdown-nyheter krypende, har det sykliske momentet avtatt litt, sier Haavaldsen.

Begrunnelser for alle selskapene i porteføljen kan leses på våre kundesider. 

For året ligger månedsporteføljen fremdeles foran Hovedindeksen, og har gitt en avkastning på 13 prosent så langt i år mens Hovedindeksen er opp 8,7 prosent.

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

HydrogenPro / Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.