Gå til innholdet

Paretopodden: Slik fungerer teknisk analyse

Investtech-sjef Christian Harto gjester denne uken Paretopodden og forklarer hva teknisk analyse er og hvordan man som investor kan bruke det i praksis.

Nylig lanserte vi tekniske analyser fra Investtech integrert i handelsløsningen vår. Ut mai får du som Pareto-kunde full og gratis tilgang til alle Investtechs analyser på nordiske aksjer og indekser.

Sammen med vår fundamentale aksjeanalysedekning på rundt 400 selskaper danner det et bredt analysegrunnlag for aksjeinvesteringer.

- Veldig enkelt ser fundamental analyse på kvaliteten på selskapet, mens teknisk analyse ser på psykologien i markedet. Man ser på hvilken psykologisk tilstand markedet har vært i og hvilket stemningsleie markedet befinner seg i i dag, sier daglig leder Christian Sveen Harto i Investtech.

Les mer om Investtech-tilbudet vårt her.

Investtech har analysedekning på over 30.000 aksjer og verdipapirer. I podcasten går Harto nærmere inn på ulike tekniske indikatorer som RSI, trender, volum og formasjoner, og vi diskuterer hvilke investorer og aksjer teknisk analyse egner seg best til og hvordan kombinere fundamental og teknisk analyse.

- Det kommer litt an på hvilken type investor man er. Noen bruker kun en av delene, men jeg tror det kan være fint å ha en fundamental analyse i bunn og vite hva mer om hva man kjøper og betaler for. Det beste er når både Paretos fundamentale analyse og Investtechs tekniske analyse begger sier kjøp. Veldig ofte gjør de det, men andre ganger er det stikk motsatt. Den fundamentale vurderingen sier kjøp, men aksjen er i en fallende trend og det forventes en videre nedgang. Da tenker jeg at det som investor kan være fint å vente og se når markedet begynner å bli positive. Det kan hende aksjen skal et stykke ned før markedet ser det samme som Pareto-analytikeren. Det er først da man bør hive seg på. Som et timingverktøy i en slik situasjon tror jeg det kan fungere veldig bra, sier Harto i podcasten.

I tillegg til analysedekningen tilbyr Investtech det kvantitativet fondet Investtech Invest. Fondet har mange års historikk med sterk avkastning, og åpnet ved nyttår for investeringer fra vanlige privatkunder. Les mer om fondet, og kjøp Investtech Invest i vårt fondssenter.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.