Gå til innholdet

Paretopodden: Ser investeringsmuligheter i norske bank-aksjer

Norske banker er på agendaen i nyeste episode av Paretopodden. Våre bankanalytikerne Vegard Toverud og Ola Øvrebø snakker om sektoren generelt, utbyttemuligheter og enkeltaksjer som Sparebank 1 BV, SR-Bank, Pareto Bank og Aprila Bank.

Forrige gang bank var hovedtemaet i Paretopodden, hadde nettopp bankene rapportert for et virusrammet Q2.

- Det har skjedd mye i banksektoren siden sist. Sektoren er en veldig dynamisk bransje som er i stor utvikling. Mange banker har jobbet veldig godt gjennom 2020. Bankene har også nytt godt av den jobben som har blitt lagt ned over lang tid. Med unntak av telefoni er det få sektorer i Norge der vi som privatpersoner forholder oss så forskjellig til bedriftene på nå som vi gjorde for 20-25 år siden. Man kan tenke seg hvordan det ville vært for banker om coronaviruset hadde kommet i 1995, sier Toverud i podcasten.

Der det i mars i fjor ble ventet en stor konkursbølge, endte fjorårets konkursstatistikk med markant nedgang fra året før. Fremover forventer Toverud og Øvrebø høyere lånetap.

- Så langt ser ting veldig mye bedre ut enn for et år siden og det vi kunne frykte. Bedrifter har fått mye støtte av staten, og litt tabloid kan man si at staten har plukket opp mye av regningen til bankene. Det er potensial for en viss ketsjupeffekt på konkurser, men man må huske på hvordan bankene tar tap, sier Toverud.

- De tar det som en slags periodisering av forventede tap, slik at de effektene av faktiske konkurser er bedre reflektert i bankenes balanser enn de var for et år siden. De har bedre informasjon om sine bedrifter. Vi forventer i våre estimater noe høyere lånetap generelt, og spesifikt for noen banker venter et enda litt høyere tapsnvå. Da handler det ikke om corona, men lånetap i offshore-relaterte eksponeringer, sier han.

I tillegg til et overblikk på bankbransjen, påvirkningen av høyere renter og statlige reguleringer, snakker analytikerne om sine favorittcase og går inn på enkelte bankaksjer som Kraft Bank, Pareto Bank, Aprila Bank og sparebanker som Sparebank 1 BV og SR-Bank.

Podcasten kan lyttes til på Spotify, Soundcloud, Acast og Apple Podcast.

Den nyeste sektoranalysen på norske sparebanker kan leses i vår kundeweb, der du som Pareto-kunde har full tilgang til våre analyser.

Før helgen tok analytikerduoen opp dekning i Kraft Bank, og Øvrebø presenterte selskapet og analysen for Pareto TV.

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

HydrogenPro / Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.