Gå til innholdet

Paretopodden: Mulighetene innen landbasert fiskeoppdrett, ny teknologi og bærekraftig sjømat

Vi oppsummerer verdens største konferanse for sjømatbransjen og snakker om fremveksten til landbasert oppdrett, laksesektorens store børsreise og trekker frem de mest spennende sjømatselskapene på Oslo Børs.

Sjømatsektoren har vokst fra å være en nisjesektor på Oslo Børs til å bli en av de største og viktigste næringene i Norge. Mellom 8. til 10. juni møttes aktører og beslutningstakere fra hele sjømatbransjen på North Atlantic Seafood Forum.

Våre sjømatanalytikere Carl-Emil Johannessen og Heidi Stenmark oppsummerer konferansen i nyeste episode av Paretopodden, og diskuterer de viktigste temaene fra konferansen

- Det var et veldig stort fokus på bærekraft og bærekraftig vekst på konferansen. Der ser man store muligheter for å øke produksjonen for å møte en voksende befolkning som etterspør mer og mer sunne proteinkilder. For lakseproduksjon var det mye fokus på ny teknologi, der produksjonen i dagens merder er utfordrende å vokse videre. I tillegg var det interessant å høre om de mange nye artene som kommer innenfor oppdrett, sier sjømatanalytiker Carl-Emil Johannessen.

En rekke spennende selskaper innen landbasert oppdrett presenterte på konferansen, og i podcasten forklarer analytikerne nærmere hvordan landbasert oppdrett fungerer og hvordan produksjonsmetoden skal kapre markedsandeler fra tradisjonelle merder.

Lytt til Paretopodden på Spotify, Apple Podcasts eller Acast.

Tidligere i år gjorde sjømatanalytikerne våre en større studie av lakseoppdretts posisjon i EUs nye klassifiseringsregelverk for grønne investeringer. Til Pareto TV peker Stenmark på to trusler for lakseoppdretts inkludering i EU-taksonomien.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.