Gå til innholdet

Paretopodden: Har stor tro på enkelte oljeselskaper fremover

I nyeste episode av Paretopodden lader vi opp til oljekonferansen vår E&P Independents Conference 25. mars. Analytiker Tom Erik Kristiansen kommer med sine favorittaksjer innen oljebransjen og drøfter klimafokuset og utsiktene til oljeprodusentene.

Etter et 2020 med tidenes største etterspørselssjokk for oljemarkedet, peker pilene for oljeselskapene nå riktig vei, og oljeprisen nærmer seg 70 dollar fatet.

- Det ser flott ut på disse prisene man har nå, og også på 60 dollar. Og det er viktig å få frem at man ikke priser inn dagens oljepriser i aksjene og hvert fall ikke i disse mindre selskapene. De skal en god del videre opp hvis markedet er villig til å betale for det de faktisk tjener av penger nå, sier analytiker Tom Erik Kristiansen.

I podcasten er Kristiansen innom oljeprisen, OPECs føringer, sektorrotasjon mot verdiaksjer som oljeselskaper, favorittaksjer som Aker BP, Panoro, BW Energy og DNO. 

Selskapene er blant et 20-talls selskaper som presenterer på vår 16. årlige E&P Independents Conference. På konferansen vil temaer som oljepris, lønnsomhet og kapitalallokering vil være i høysetet. Redusering av karbonavtrykk vil også bli et viktig tema blant de presenterende selskapene.

- Jeg tror utvilsom at ESG-fokuset kommer til å stå sentralt. Det er mange oljeprodusenter som har gjort en del siden sist, de må selvfølgelig gjøre mye mer, men vi ser selskaper som Aker BP og Lundin har hatt betydelige utslippsreduksjoner over det siste åre. Nå slipper de ut 70 prosent mindre enn verdensgjennomsnittet. Det er veldig positivt å se, og flere av selskapene kommer til å fokusere på hvilke aktive tiltak de gjør på disse områdene, sier Kristiansen.

E&P-konferansen vår gjennomføres digitalt torsdag 25. mars, og er åpen for alle våre kunder. Les mer om konferansen her, og meld deg på via våre kundesider.

Attraktivt nykundetilbud - Pareto Securities

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

HydrogenPro / Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.