Gå til innholdet

Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen i Paretopodden: «Det har aldri vært en bedre tid til å starte flyselskap»

På få måneder har Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen stablet på beina Norges nye langdistanse-flyselskap. Til Paretopodden forteller Larsen om oppstarten, ambisjonene, risikofaktorer fremover og mottakelsen så langt. «Interessen har vært over all forventning», sier Larsen.

- Det har aldri vært en bedre tid til å starte flyselskap, og i alle fall ikke på langdistanse. Nå står nesten alle flyene på bakkene som har gjort at vi ha fått veldig gode avtaler på innleie av fly som vi ikke har sett tidligere og som vi kanskje aldri vil se igjen. Den andre grunnen er at det ene lavpris-langdistanseselskapet som hadde suksess over Atlanteren besluttet å legge ned satsingen for å redde selskapet, og da var kombinasjonen av de to så fristende at vi begynte å jobbe aktivt med det, sier Larsen.

I januar ble ideen om et nytt norsk langdistanseeventyr påbegynt, og allerede i midten av mars var planene for det nye flyselskapet lansert. En knapp måned etterpå var selskapet børsnotert på Euronext Growth.

- Tiden opp mot lansering har vært veldig hektisk og morsom. Vi har skapt kjempeinteresse både blant investorer, potensielle kunder og ikke minst tusenvis av mennesker som vil jobbe i selskapet. Interessen har vært over all forventning.

Så langt har det meste gått knirkefritt for det ferske flyselskapet, men Larsen er tydelig på at det er en risikofylt bransje de opererer i.

- Vi har gått grundig gjennom risikomomentene før vi satte i gang. Ingenting er risikofritt, og flybransjen er absolutt ikke uten risiko. Det er en risikabel bransje. Både fordi det er mange bevegelige deler og fordi det er et volatilt marked som påvirkes ganske sterkt av store globale hendelser. Men på en annen side har vi god kontroll på de tingene vi anser som veldig kritisk og vi har ikke fått noen overraskelser vi ikke har sett i forkant, sier Larsen og peker på coronaviruset som den desidert største risikofaktoren.

For å redusere risikoen har flyselskapet satt en dynamsik oppstartsdato, og kan forskyve oppstarten uten store konsekvenser.

I Paretopodden forteller Larsen mer om kostnadsfokuset, flyene selskapet skal operere med og konkurransen. Hør hele podcasten med Norse-sjefen på Spotify.

Norse Atlantic-aksjen får du naturligvis kjøpt via våre handelsløsninger. 

Pareto har vært delaktig i børsnoteringen av Norse Atlantic.

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

HydrogenPro / Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.