Gå til innholdet

Månedsporteføljen i juni: Stokker om på åtte aksjer

Månedsporteføljen steg 1,5 prosent i mai beholder ledelsen over Oslo Børs for året. For juni bytter vi ut åtte av porteføljens ti aksjer.

Vår modellportefølje for norske aksjer steg 1,5 prosent i mai. På samme tid gikk Hovedindeksen på Oslo Børs opp 2,8 prosent.

- Det har vært litt usikkerhet rundt vekstaksjer generelt, samtidig som råvarer og energi har gjort det bra i takt med at mye råvarepriser er på høye nivåer. Der hadde vi kanskje ikke nok eksponering i mai, som gjorde at porteføljen lå litt bak indeks i løpet av måneden, sier analysesjef Eirik Haavaldsen.

Mest bidragsytende for månedsoppgangen var Flex LNG (opp 26 prosent), Kitron (opp 8,7 prosent) og Volue (opp 7,7 prosent). Fem av ti aksjer i porteføljen steg, mens tunge fall i BW Energy (ned 13,7 prosent), Ice Group (ned 13,2 prosent) og OHT (ned 11,7 prosent) svekket månedsutviklingen.

- Vi hadde et par aksjer som gjorde det veldig bra. Flex LNG var kjempesterk for andre måned på rad. Kom med gode kontrakter og viste at de hadde en flåte som er bedre enn de fleste andre. Vi har ment det lenge, men nå begynner også markedet å se det. Kitron hadde en sterk måned og Volue gjorde det bra sammenlignet med resten av cleantech-sektoren. Men vi bommet også på noen aksjer. BW Energy borret tørt utenfor Vest-Afrika som kom overraskende på, også underleverte OHT og Ice Group. For OHT tar det tid å få kontrakter på plass, og Ice Group trodde vi skulle få en positiv effekt fra nyheter tidligere i mai, men som ikke skjedde, sier Haavaldsen. 

I juni byttes åtte av ti aksjer ut, men tematisk gjøres det få endringer i porteføljen. 

- Vi tror fortsatt at det overordnet vil roe seg på inflasjonsiden. Innen shipping ser vi at råvarepresset er drevet av ineffektiviteter i verdikjeder, som er naturlig når man ser på hva coronaviruset gjør med havner og forsyningskjeder verden over. Det tror vi skal løse seg opp gradvis, og da skal også inflasjonsspøkelset kanskje roe seg.

Ut går Aker, BW Energy, Flex LNG, Ice Group, Kitron, Meltwater, OHT og Volue. Inn går Aker Carbon Capture, Bonheur, BW LPG, DNO, Elkem, Hunter Group, Norske Skog og Pexip. AF Gruppen og Austevoll beholdes.

Månedsporteføljen beholder ledelsen over Oslo Børs så langt i 2021. Porteføljen er opp 15,4 prosent mens Hovedindeksen har steget 13,6 prosent hittil i år. 

Våre svenske analytikere utvikler månedlig en tilsvarende portefølje for svenske aksjer. I mai steg Sverige-porteføljen med 6,4 prosent, og er hittil i år opp 18,1 prosent. Les mer om porteføljen her

3 siste fra Pareto:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.