Gå til innholdet

Hydrogen: Høye gass- og karbonpriser setter fornybar hydrogen i førersetet | Pareto Securities’ Power & Renewable Energy Conference 2022

Når blir blått hydrogen mer konkurransedyktig enn grått, hva blir styrende for hydrogenaksjer fremover og hvordan påvirker skyhøye kraft-, gass- og karbonpriser? Vår hydrogenanalytiker Gard Aarvik oppsummerer tilstanden i hydrogenmarkedet.

På vår årlige Power & Renewable Energy-konferanse 3. februar 2022 holdt flere av våre analytikere markedspresentasjoner på sine sektorer.

Etter en eventyrlig utvikling på 504 prosent for Paretos hydrogenindeks i 2020, ente 2021 som et hardt år for noterte hydrogenaksjer, med en nedgang på ca. 45 prosent. Stigende renter og en rotasjon fra vekst til verdi bidro til fallet, i tillegg til at EU-taksonomien og USAs infrastrukturplan gjorde det klart at overgangen til hydrogen vil da tid.

På tross av det mørke fjoråret på aksjesiden, var det flere fundamentale drivere som ga ny innsikt i hydrogenmarkedet. Høye naturgass og karbonpriser i Europa påvirker produksjonskostnadene til hydrogen, løfter frem fornybare metoder for fremstilling av hydrogen.

I 2022 tror vi det er fire viktige triggere for hydrogenaksjer: kraftavtaler, leverandørvalg ved større prosjekter, politiske utviklinger og mer industriell bruk av hydrogen. Lær mer om hydrogenmarkedet i presentasjonen øverst i saken.

Som Pareto-kunde kan du lese alle våre hydrogen-analyser og våre kommentarer på selskaper som Nel, Aker Clean Hydrogen og HydrogenPro. Les mer om analyseproduktet vårt her. 

Hydrogen-aksjene på Oslo Børs

I desember så Aarviks analytikerkollega Kari Eide Hartvedt nærmere på bruksområdene og markedet for hydrogen og hvordan norske hydrogenaksjer er plassert i verdikjeden:

Havvind:  Økte renter og dyrere råmaterialer ødelegger ikke festen

Havvind var en annen viktig del av fornybarkonferansen vår. Havvindkapasiteten er ventet å vokse med 20 prosent årlig det neste tiåret, og på konferansen snakket havvindanalytiker Bård Rosef om teknologiutviklingen, økonomien i sektoren og hvordan flaksehalser truer havvindutviklingen:

Denne nett-TV-produksjonen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Meld deg på vårt nyhetsbrev