Gå til innholdet

Paretos månedsporteføljer

Pareto Securities' modellporteføljer oppdateres månedelig av våre norske og svenske analyseteam. 

  • Månedlig oppdatert norsk og svensk modellportefølje
  • Historikk siden 2004
  • Kommentarer på alle aksjene i porteføljen er tilgjengelig for kunder

Bli kunde og kjøp aksjene i porteføljen

Modellporteføljen for norske aksjer

Pareto Securities' norske modellportefølje består av 6-10 aksjer som vårt norske analyseteam løfter frem som interessante på kort sikt. Siden 2008 har modellporteføljen slått referanseindeksen OSEBX hvert år.

Porteføljen oppdateres månedlig sammen med en fullstendig porteføljerapport hvor eventuelle endringer kommenteres. De fulle porteføljerapportene er tilgjengelige for kunder med analysetilgang. Les mer om analysetilbudet vårt og se hvordan du kan få tilgang.

Paretoporteføljen nå


Vi gjør oppmerksom på at vår modellportefølje ikke skal anses som investeringsrådgivning. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, ettersom strategien vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt ved større volum. Modellporteføljens avkastning er følgelig teoretisk.

Handler du aksjer aktivt og vil høre hva vi har å tilby deg?

Fyll ut feltene så tar vi kontakt. 

Relaterte artikler til den norske modellporteføljen

Månedsporteføljen i august: Fire nye aksjer i porteføljen

Månedsporteføljen glapp overtaket over Hovedindeksen på Oslo Børs siste dag i måneden. Porteføljen steg 0,5 prosent av juli, mot 1,2 prosent opp for Hovedindeksen. For august skifter vi ut BW LPG, Cloudberry, Hunter og Meltwater med Kid, MPC Container Ships, Norske Skog og OHT.

Sterke andrekvartalsresultater bidro til oppgang i globale aksjemarkeder i juli. Så langt har rundt 60 prosent av S&P 500-selskapene rapportert for andre kvartal, hvorav om lag 90 prosent selskapene har slått inntjeningsforventningene.

Månedsporteføljen vår for norske aksjer gikk opp 0,5 prosent i juli. Hovedindeksen steg på sin side 1,2 prosent på samme tid. Seks av ti aksjer slo indeksen, mens DNO og Meltwater mest bidragsytende til den svake utviklingen, med nedgang på henholdsvis 16,4 og 12,6 prosent. Sterkest i juli var Bonheur og Hunter, som steg 15,8 og 6,9 prosent i løpet av måneden.

For augustporteføljen stokker vi om på fire av aksjene i porteføljen. BW LPGCloudberryHunter og Meltwater går ut, mens KidMPC Container ShipsNorske Skog og OHT kommer inn. AF GruppenAkerAustevollBonheurDNO og Elkem beholdes.

Kommentarer på hvert av selskapene i porteføljen er tilgjengelig i den fulle månedsrapporten i handelsplattformen. 

Ledelsen over Hovedindeksen fortsetter inn i august, og så langt i 2021 er månedsporteføljen vår opp 20,2 prosent, mot Hovedindeksens 16,5 prosent.

I Sverige lager våre svenske analytikere en tilsvarende månedsportefølje. I juli steg porteføljen 2,5 prosent, og er hittil i år opp 21,2 prosent. Den svenske porteføljen for august består av JetpakRenewcell, Xbrane, Storytel, ABBVolvo, Millicom/TIGO, Sedana, Embracer og Lundin Mining.

Velkomsttilbud Pareto Securities online handel i aksjer og fond 

Meld deg på vårt nyhetsbrev