Gå til innholdet

Paretos månedsporteføljer

Pareto Securities' modellporteføljer oppdateres månedelig av våre norske og svenske analyseteam. 

  • Månedlig oppdatert norsk og svensk modellportefølje
  • Historikk siden 2004
  • Kommentarer på alle aksjene i porteføljen er tilgjengelig for kunder

Bli kunde og kjøp aksjene i porteføljen

Modellporteføljen for norske aksjer

Pareto Securities' norske modellportefølje består av 6-10 aksjer som vårt norske analyseteam løfter frem som interessante på kort sikt. Siden 2008 har modellporteføljen slått referanseindeksen OSEBX hvert år.

Porteføljen oppdateres månedlig sammen med en fullstendig porteføljerapport hvor eventuelle endringer kommenteres. De fulle porteføljerapportene er tilgjengelige for kunder med analysetilgang. Les mer om analysetilbudet vårt og se hvordan du kan få tilgang.

Paretoporteføljen nå


Vi gjør oppmerksom på at vår modellportefølje ikke skal anses som investeringsrådgivning. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, ettersom strategien vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt ved større volum. Modellporteføljens avkastning er følgelig teoretisk.

Handler du aksjer aktivt og vil høre hva vi har å tilby deg?

Fyll ut feltene så tar vi kontakt. 

Relaterte artikler til den norske modellporteføljen

Månedsporteføljen for juli: Drar fra Oslo Børs - skifter ut tre aksjer

Modellporteføljen vår for norske aksjer steg 3,7 prosent i juni, mot Hovedindeksens 1,3 prosent oppgang. For juli skifter vi ut Aker Carbon Capture, Pexip og Norske Skog med Aker, Meltwater og Cloudberry.

Globale aksjemarkedene endte for det meste med oppgang i juni. Kommentarer fra Fed om at inflasjonen vil være forbigående fikk god gjenklang hos investorene og sendte amerikanske tiåringsrenten ned 7 prosent måned over måned.

Modellporteføljen vår leverte en sterk juni måned, med en oppgang på 3,7 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,3 prosent på samme tid. 

Seks av porteføljens ti aksjer slo Hovedindeksen i juni. Aker Carbon Capture og DNO bidro mest til oppgangen. Aker-konsernets karbonfangstselskap steg 18,5 prosent, mens DNO surfet opp 13,7 prosent på en sterk oljepris. Elkem steg 4,6 prosent på positivt benchmarksentiment, mens Pexip overgikk resten av nordiske SaaS-selskaper med en oppgang på 3,5 prosent i en ellers rød SaaS-måned. 

Kursfall i BW LPG (ned 3,0 prosent), AF Gruppen (ned 2,7 prosent) og Austevoll Seafood (ned 1,9 prosent) svekket utviklingen i juni.

For juliporteføljen stokker vi om på tre av aksjene i porteføljen. Aker Carbon CaptureNorske Skog og Pexip går ut, mens Aker kommer tilbake i porteføljen etter en måneds opphold, og vi tar inn Cloudberry og Meltwater.

AF GruppenAustevollBonheurBW LPGDNOElkem og Hunter beholdes.

Månedsporteføljen har ledet an over Oslo Børs i hele 2021 så langt. Hittil i år er porteføljen opp 19,7 prosent mens Hovedindeksen har steget 15,1 prosent på samme tid.

Våre svenske analytikere utvikler månedlig en tilsvarende portefølje for svenske aksjer. I juli steg Sverige-porteføljen med 0,1 prosent, og er hittil i år opp 18,2 prosent. Les mer om porteføljen her

Velkomsttilbud Pareto Securities online handel i aksjer og fond 

Meld deg på vårt nyhetsbrev