Gå til innholdet

Paretos månedsporteføljer

Pareto Securities' modellporteføljer oppdateres månedelig av våre norske og svenske analyseteam. 

  • Månedlig oppdatert norsk og svensk modellportefølje
  • Historikk siden 2004
  • Kommentarer på alle aksjene i porteføljen er tilgjengelig for kunder

Bli kunde og kjøp aksjene i porteføljen

Modellporteføljen for norske aksjer

Pareto Securities' norske modellportefølje består av 6-10 aksjer som vårt norske analyseteam løfter frem som interessante på kort sikt. Siden 2008 har modellporteføljen slått referanseindeksen OSEBX hvert år.

Porteføljen oppdateres månedlig sammen med en fullstendig porteføljerapport hvor eventuelle endringer kommenteres. De fulle porteføljerapportene er tilgjengelige for kunder med analysetilgang. Les mer om analysetilbudet vårt og se hvordan du kan få tilgang.

Paretoporteføljen nå


Vi gjør oppmerksom på at vår modellportefølje ikke skal anses som investeringsrådgivning. Porteføljen er ikke ment å være en modellportefølje for store institusjonelle investorer, ettersom strategien vil være vanskelig å kopiere til prisene som er angitt ved større volum. Modellporteføljens avkastning er følgelig teoretisk.

Handler du aksjer aktivt og vil høre hva vi har å tilby deg?

Fyll ut feltene så tar vi kontakt. 

Relaterte artikler til den norske modellporteføljen

Månedens ti aksjer i modellporteføljen

Vår modellportefølje for norske aksjer steg 2,7 prosent i oktober, mens Hovedindeksen på Oslo Børs steg 2,5 prosent på samme tid. For november byttes fire av aksjene i porteføljen.

Drevet av et sentiment preget av sterke kvartalsresultater og stigende oljepris, steg modellporteføljen med 2,7 prosent i oktober. Hittil i år er porteføljen opp 35,1 prosent, mot 22,5 prosent for Hovedindeksen på Oslo Børs.

I løpet av oktober gjorde fem av ti aksjer det bedre enn Hovedindeksen, der Aker (opp 12,3 prosent), Austevoll (opp 10,0 prosent) og Bonheur (opp 9,7 prosent) bidro mest til oppgangen. På motsatt side trakk utviklingen i Norske Skog (ned 6,3 prosent), Frontline (ned 5,9 prosent) og Meltwater (ned 5,3 prosent) ned i oktober.

Få månedsporteføljen på e-post hver måned ved å melde deg på nyhetsbrevet nederst på siden.

Viktigste oppdateringer for porteføljen i november

Ser inngang i oljeaksje

På tampen av måneden falt BW Energy-aksjen markant, etter BW Offshore solgte seg ned i oljeselskapet. Kursfallet gir imidlertid en god inngang i aksjen, tror energianalytiker Tom Erik Kristiansen, som skifter ut oljeeksponeringen fra Panoro Energy til BW Energy.

- Vi mener kursnedgangen gir en attraktiv inngangsmulighet i et selskap som er ventet å levere sterk produksjonsvekst og fri kontantstrøm det kommende året. Med en raskt voksende produksjonsbase som støtter en fri kontantstrømsavkastning på 15 prosent til neste år og rundt 30 prosent i 2023 til 2025, med en oljepris på 85 dollar, estimerer vi en NAV på rundt 40 kroner per aksje. Vi ser dermed en signifikant oppside til dagens prising, sier Kristiansen.

Merk: Pareto Securities var involvert som Joint Lead Manager og Joint Bookrunner i BW Offshores blokksalg i BW Energy.

Stokker om innen fornybart

Med klimatoppmøtet COP26 i gang i Glasgow, forventer vi et fortsatt fokus på fornybaraksjer den kommende måneden og beholder eksponeringen mot sektoren. Ut går Bonheur, som erstattes av Cloudberry.

Mens Bonheur har vært sterk de siste månedene, har Cloudberry hengt etter sektoren. Med en voksende portefølje, mer kapasitet i produksjonen og fremdeles høye strømpriser, mener vi at Cloudberry er i en attraktiv posisjon fremover.

Comeback i publikasjonspapirmarkedet

Norske Skog forblir i porteføljen på tross av en nedgang på 6,3 prosent i oktober. Industrianalytiker Kenneth Sivertsen tror aksjen er et godt senssyklisk spill på publikasjonspapirmarkedet, som nå tar seg opp igjen etter en lengre nedtur.

- Det er ventet å gi en solid inntjeningsvekst i flere kvartaler fremover, som ikke er reflektert i aksjen etter vårt syn. I tillegg har selskapet en lovende portefølje med vekstprosjekter som aksjemarkedet enn så lenge priser til null. Vi tror derimot at disse initiativene vil få mer fokus i forbindelse med kapitalmarkedsdagen i november – som igjen kan gi en betydelig reprising av aksjen, sier Sivertsen.

Dobler i shipping

En annen aksje som beholdes i porteføljen tross nedgang i oktober er Frontline, som sank 5,9 prosent i løpet av måneden.

- Frontline var litt svakere enn markedet i oktober, da OPEC+ viste seg mer disiplinerte enn vi trodde, og opprettholdt den forsiktige tilbakeføringen av oljefat til markedet. Likevel har vi sett en liten forbedring i ratebildet, som vi tror fortsetter i november – og beholder derfor Frontline i porteføljen, sier analysesjef Eirik Haavaldsen.

Shippingeksponeringen økes i november ved at tørrlastrederiet Belships tas inn i porteføljevarmen.

- Belships har en raskt voksende flåte av ultramaxere. Selv om cape-ratene har korrigert en del ned, har ratene for mindre skip holdt seg atskillig bedre, og vi tror Q3-rapporten senere i måneden blir en skikkelig boost for selskapet – som kommer til å betale mye utbytte for andre halvår 2021, sier Haavaldsen.

Europris-trigger i vente

Europris kommer med tall for tredje kvartal torsdag 4. november. Det venter retailanalytiker Joachim Huse at blir en positiv trigger for aksjen, etter nylige varehandelstall fra SSB slo forventningene.

- Grunnet selskapets sterke posisjon i sitt segment og evnen til å levere sterkere tall enn markedet historisk, anser vi denne oppdateringen som positiv med tanke på Q3-tallene som kommer, sier Huse.

Dette er de ti aksjene i porteføljen for november:

1. Aker ASA

2. Austevoll Seafood

3. Belships

4. BW Energy

5. Cloudberry Clean Energy

6. Europris

7. Frontline

8. Gjensidige Forsikring

9. Norske Skog

10. Subsea 7

Les hele modellportefølje-oppdateringen og kommentarer på alle aksjene i porteføljen.

Velkomsttilbud Pareto Securities online handel i aksjer og fond 

Meld deg på vårt nyhetsbrev