Gå til innholdet

Pareto Fondssenter

Fond er et meget praktisk verktøy for langsiktige investeringer. I vårt fondssenter kan du handle elektronisk i flere hundre fond i en rekke kategorier, så uansett hva du ønsker å investere i vil du finne gode alternativer her. 

  • Aksjefond, rentefond, kombinasjonsfond og hedgefond
  • Norske og utenlandske fond
  • Kjente forvaltere, og noen spennende nye
  • Verktøy for sortering og valg av fond
  • Personlig service og tilgang til vår ekspertise
  • Ønskes flere fond? Vi har flere tusen tilgjengelig,
    så bare spør eller foreslå fond vi bør ta inn. 

Bli kunde

Fond som investeringsobjekt

Fond er ferdige porteføljer av verdipapirer som enten forvaltes aktivt av en fondsforvalter, eller passivt følger en indeks (indeksfond). Uansett hvilket fond du velger vil du ha en godt diversifisert portefølje, sammenlignet med de fleste som handler enkeltaksjer direkte. Mange av våre kunder kombinerer langsiktige fondsplasseringer med korte (eller lange) plasseringer i enkeltaksjer. Noen vil også ha valutasikrede fond

For mer info om investering i fond se gjerne innleggene Investere i fond og Hvordan velge riktig fond, samt øvriger artikler og intervjuer i vårt Fondssenter.  

Fra 1. januar 2021 er det nye priser på å eie fond hos oss. Vår nye prismodell for fond kan du lese mer om her.

Stort utvalg av gode fond

I vårt fondssenter vil du finne de fleste fond som er godt kjent blant norske investorer. I tillegg har vi lagt til noen interessante fond som er populære i vårt naboland Sverige, samt enkelte internasjonale fond som kompletterer vårt utvalg. Du vil også finne noen fond med mer eksotiske investeringsstrategier, f.eks. Hedgefond

Vi har plukket ut mer enn 400 fond som kan handles elektronisk i vårt fondssenter. Vår leverandør har imidlertid tusenvis av fond tilgjengelig, så gi oss gjerne et tips. Det er også stor sjans for at fond du ikke finner på vår handelsliste kan overføres til din konto hos oss. Send mail ved spørsmål. Ellers minner vi også om vårt ETF-Senter, der du finner børshandlede fond. Ca 10 ETF'er er notert i Norden og tilgjengelig via vår kundeweb, mens du i våre øvrige handelstjenester vil ha tilgang til flere tusen som handles i EU eller USA. 

Verktøy for valg av riktige fond

Å velge blant det store utvalg av tilgjengelige fond er krevende. Vi har gjort det lettere gjennom å sortere fond i kategorier. Fondene er sortert etter type og investeringsstrategi. Du vil finne fond med investeringsstrategier som fokuserer på Kvalitetsaksjer, Verdi, Momentum, Vekst, Lav volatilitet, eller Progressive sektorerVi har også tradisjonelt aktivt forvaltede fond på både globalt og regionalt nivå. Du kan finne fond med automatiserte investeringsstrategier (multifaktor) eller tradisjonelle indeksfond, begge med lave forvaltningsgebyrer. Vi har også rentefond som er sortert i kategoriene Statsobligasjoner, Selskapsobligasjoner eller Høyrente. Ønsker du fond som investerer i flere klasser av verdipapirer, og/eller bruker sikringsstrategier finner du dette i kategoriene Kombinasjonsfond og Hedgefond.

Fond innenfor hver kategori kan sammenlignes etter en rekke kriterier. Fremover vil vi også introdusere andre elektroniske verktøy for å støtte deg i valg av fond. Ellers kan våre eksperter ofte svare på spørsmål direkte. Ta kontakt på e-post, eller ring oss på 24 19 39 39.

Fond og aksjer i samlet portefølje

Veldig mange suksessfulle investorer kombinerer fond og aksjer i sin portefølje. En god modell er å være langsiktig i tradisjonelle fond og enkelte spesielt egnede aksjer, mens man utnytter kortsiktige markedsmuligheter mer aktivt i enkeltaksjer og ETF'er. Du vil se alle investeringene samlet på våre kontosider, og det er nå lett å samle fond du har stående hos andre på din konto hos Pareto. 

Aksjefond kan også benyttes som sikkerhet ved belåning av din portefølje gjennom aksjekreditt og intradagskreditt. De fleste fond har høye belåningsgrader på grunn av sin lave risiko. Med en slik belåningsavtale på plass vil du kunne gjøre handler på kort varsel uten først å måtte selge deg ned i eksisterende beholdning. Det er også mulig å benytte belåning til å eie en større beholdning av fond enn du kan med ren egenkapital. Var dog alltid forsiktig med belåning av investeringer

 

Et utvalg av våre artikler og videoer om fond finner du her

Velkomsttilbud ved åpning av konto hos Pareto Securities

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.