Gå til innholdet

Pareto Fondssenter

Fond er et meget praktisk verktøy for langsiktige investeringer. I vårt fondssenter kan du handle elektronisk i flere hundre fond i en rekke kategorier, så uansett hva du ønsker å investere i vil du finne gode alternativer her. 

  • Aksjefond, rentefond, kombinasjonsfond og hedgefond
  • Norske og utenlandske fond
  • Kjente forvaltere, og noen spennende nye
  • Verktøy for sortering og valg av fond
  • Personlig service og tilgang til vår ekspertise
  • Ønskes flere fond? Vi har flere tusen tilgjengelig,
    så bare spør eller foreslå fond vi bør ta inn. 

Bli kunde

Fond som investeringsobjekt

Fond er ferdige porteføljer av verdipapirer som enten forvaltes aktivt av en fondsforvalter, eller passivt følger en indeks (indeksfond). En av fordelene med fond er å få en diversifisert porteføle, sammenlignet med handel av enkeltaksjer. 

Stort utvalg av gode fond

Du kan handle mer enn 400 fond elektronisk hos oss. Fondssenteret vårt har fond fra de fleste fondstilbydere som er godt kjent blant norske investorer. I tillegg finner du interessante fond som er populære i Sverige, samt enkelte internasjonale fond og fond med mer eksotiske investeringsstrategier som eksempelvis hedgefond

Flere fondsmuligheter

Vår leverandør har tusenvis av fond tilgjengelig, så gjerne gi oss et tips hvis det er noe du savner. Det er også stor sjanse for at fond du ikke finner på vår handelsliste kan overføres til din konto hos oss. 

Du kan også handle ETFer (Exchange Traded Funds) hos oss via vårt ETF-senter. På vår kundeweb er rundt 10 ETFer notert i Norden tilgjengelig, mens du i våre øvrige handelstjenester vil ha tilgang til flere tusen som handles i EU eller USA. 

Verktøy for valg av riktige fond

Det kan være krevende å velge blant et stort utvalg av fond. Derfor har vi gjort det lettere ved å sortere fond i kategorier. Fondene er sortert etter type og investeringsstrategi. Du finner fond med investeringsstrategier som fokuserer på kvalitetsaksjer, verdi, momentum, vekst, lav volatilitet, eller progressive sektorerVi har også tradisjonelt aktivt forvaltede fond på både globalt og regionalt nivå.

Du kan finne fond med automatiserte investeringsstrategier (multifaktor) eller tradisjonelle indeksfond, begge med lave forvaltningsgebyrer. Vi har også rentefond som er sortert i kategoriene statsobligasjoner, selskapsobligasjoner eller høyrente. Ønsker du fond som investerer i flere klasser av verdipapirer, og/eller bruker sikringsstrategier finner du dette i kategoriene kombinasjonsfond og hedgefond.

Priser for fondshandel hos Pareto Securities

Hos oss betaler du 0,2 % i plattformavgift, uavhengig av fondstype. Vi tar ingen kjøps- eller salgsomkostninger og all eventuell returprovisjon godskrives din konto. 

Type fond Plattformavgift
Aksjefond 0,2 %
Indeksfond 0,2 %
Rentefond 0,2 %

Bli kunde nå 

Fond og aksjer i samlet portefølje

Mange av våre kunder og suksessfulle investorer kombinerer langsiktige fondsplasseringer med korte eller lange plasseringer i enkeltaksjer. Noen vil også ha valutasikrede fond. En modell er å være langsiktig i tradisjonelle fond og enkelte spesielt egnede aksjer, mens man utnytter kortsiktige markedsmuligheter mer aktivt i enkeltaksjer og ETFer.

Du ser alle dine investeringer samlet på våre kontosider, og det er lett å samle fond du har stående hos andre på din konto hos Pareto. 

Aksjefond kan også benyttes som sikkerhet ved belåning av din portefølje gjennom aksjekreditt og intradagskreditt. De fleste fond har høye belåningsgrader på grunn av sin lave risiko, og en belåningsavtale vil tillate deg å gjøre handler på kort varsel uten først å måtte selge deg ned i eksisterende beholdning. Det er også mulig å benytte belåning til å eie en større beholdning av fond enn du kan med ren egenkapital. Vær alltid forsiktig med belåning av investeringer

For mer info om investering i fond se gjerne innleggene investere i fond og hvordan velge riktig fond, samt øvriger artikler og intervjuer i vårt fondssenter.

Handler du aksjer aktivt, og vil høre hva vi har å tilby deg?

Fyll ut feltene her, og vi tar kontakt for en uforpliktende samtale.

Meld deg på vårt nyhetsbrev