Gå til innholdet

Fornybar energi i sterk fremgang

Aksjer innen fornybar energi har hatt et meget godt år, og på vårt 22. årlige Power and Renewable Energy seminar var deltakelsen rekordstor.

Kraftforsyning er en helt sentral sektor i våre moderne samfunn, og Pareto har i årevis jobbet tett på selskaper med virksomhet tilknyttet dette. I januar holdt vi vårt 22. årlige Power and Renewable Energy seminar i Oslo, med 450 deltakere og 27 presenterende selskaper. Mens deltakerlisten for noen år siden i større grad var preget av aktører innenfor tradisjonell kraftsektor slik som vannkraft og nettvirksomhet er bredden nå mye større, noe som reflekterer de økende investeringene innenfor fornybar energiproduksjon av alle typer.

Store endringer i energilandskapet

Både aksjekursene på selskapene og de ulike råvareprisene i sektoren gav i 2019 et blandet bilde. Aksjer innen fornybar energi og miljøvennlig teknologi hadde et meget sterkt år, med medianaksjen i sektoren opp 76% i Norden. Den gjennomsnittlige nordiske strømprisen falt til 39 EUR/Mwh i 2019 fra 44 EUR/Mwh året før, noe som hovedsakelig kan forklares av den uvanlig tørre sommeren i 2018, kombinert med noe lite vind. Til sammenligning falt den internasjonale kullprisen med ca 30% i 2019, og de største kullselskapene (notert i USA) var ned i størrelsesorden -50% i løpet av året. Preferansene blant investorene ser ut til å følge det grønne skiftet, og den økende innsats fra statlige og private aktører for å nå målene som er fastsatt i Parisavtalen.

Oljeprisen klarte seg bedre enn kull og strøm, med en oppgang på ca 23% i 2019. Dette kom dog i større grad som reaksjon på en meget svak avslutning på 2018, og for de to siste årene sett under ett er oljeprisutviklingen noe negativ. Dette reflektertes også i kursutviklingen på tradisjonelle oljeprodusenter, som generelt har gjort det svakere enn det bredere aksjemarkedet de siste par årene.

Kursutvikling utvalgte europeiske kraftselskaper

Presentasjoner og analyser

Vår fulle industrianalyse og alle selskapspresentasjoner fra Power and Renewable Energy seminaret finner du på vår kundeweb under menypunktet "events". 

Presentasjoner Pareto Power and Renewable Energy seminar 2020

Har du ikke tilgang til våre analyser? Benytt deg av nykundetilbudet under, og få full tilgang med aktiv konto hos Pareto. Se også våre egne kurtasjeklasser spesielt tilrettelagt for deg som handler mye/ofte, eller har en større portefølje av aksjer og fond.


Spesialtilbud til nye kunder hos Pareto Securities

Opprett en aktiv konto, og handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får nye kunder kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til vår analyse i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

 

Relaterte artikler:

Quantafuel - Intervju med CEO

16-01-2020 av Karl O. Strøm intervjuer Kjetil Bøhn, CEO i QFUEL

Et skiftende energilandskap

20-12-2019 av Karl O. Strøm intervjuer Bård Rosef og Gard Aarvik

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.