Gå til innholdet

Aksjesparekonto - Flytt aksjer og fond innen fristen

Viktige frister for Aksjesparekonto før årsskiftet 2019/2020.

Aksjesparekonto (ASK) ble innført i 2017 med det formål å gjøre det enklere for privatpersoner å håndtere sine investeringer i aksjer og fond. Kontotypen har i hovedsak disse fordeler:

  • Samler investeringer for enkel oversikt
  • Enklere skattemessig rapportering
  • Kan bytte (selge/kjøpe) aksjer og fond uten å utløse gevinstskatt
  • Mulig å ta ut investert kapital uten å utløse skatt 
  • Først når opparbeidede gevinster tas ut av kontoen kommer de til beskatning

Frister i forbindelse med årsskiftet 2019/2020

I forbindelse med lansering av kontotypen ble det innført en overgangsordning som gjorde det mulig å overføre eksisterende posisjoner i aksjer og fond fra vanlige konti hos banker og meglerhus inn på en Aksjesparekonto uten å utløse beskatning av opptjente gevinster. Frist for å flytte fra ekstern konto inn til oss var (som tidligere kommunisert) 30.11.2019. Gjeldende frister for årsskiftet 2019/20 er nå:

  • Frist for intern flytt av aksjer via elektronisk skjema - 30.12.2019
  • Frist for intern flytt av fond - 19.12.2019
  • Frist for å avslutte en aksjesparekonto i 2019 - 19.12.2019 (da må alle verdipapirer på kontoen være solgt).

Viktig - sørg for å flytte aksjer med gevinst inn på aksjesparekonto uavhengig om aksjene står hos Pareto eller ikke. En aksjesparekonto kan flyttes fra en tilbyder til en annen også etter nyttår.

Etter nyttår kan du fremdeles flytte aksjesparekonto fra en tilbyder til en annen uten å utløse skatt. 

Aksjesparekonto hos Pareto Securities

Det koster ingen ting å ha Aksjesparekonto hos Pareto Securities, og vi kan motta aksjer og fond du i dag har stående hos andre banker, fondsforvaltere og meglerhus. Mange av våre kunder kombinerer også en Aksjesparekonto med en tradisjonell handelskonto, eller handel gjennom et Investeringsselskap. Vi kan sette opp dette slik at du får alle konti du disponerer tilgjengelig fra samme pålogging.

Om du er kunde ligger banneren for å opprette en ASK nederst på dine kontosider. Er du ennå ikke kunde kan du benytte vårt velkomsttilbud, og få en ekstra god start på kundeforholdet. Vi kan også håndtere belånte porteføljer i tilknytning til ASK. I sum tilbyr vi:

Aktuelle linker for mer informasjon:

Vi understreker at det i utgangspunktet er aksjer og fond der du har opptjente og ubeskattede gevinster som er gunstig å flytte inn. Har man tap på verdipapirene kan det være en fordel å realisere disse før årsskiftet.

Kilde for toppbildet: Oslo Børs, foto Stein Henningsen


Spesialtilbud til nye kunder 

Opprett en aktiv konto, og handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får nye kunder kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til vår analyse i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.