Gå til innholdet

Sterkt første halvår for Paretoporteføljen

Vår månedsportefølje steg 19,7% i første halvår 2019 mot Oslo Børs Hovedindeks +8,1%. Se våre sommer-aksjer her.

Med fasit i hånd for første halvår er det vanskelig å karakterisere markedet som annet enn OK, med Oslo Børs Hovedindeks opp 8,1% hittil i 2019. Hele 6,5% av oppgangen kom imidlertid i årets første 3 uker, da markedet reiste seg etter det kraftige fallet fra oktober til årsskiftet. Ser man ett år tilbake handles OSEBX flatt til svakt negativt i forhold til nivået fra juni 2018, en utvikling man også kan se i mange av de andre ledende markedsindeksene i verden. 

Innenfor det flate totalbildet på børsene har det imidlertid vært store forskjeller fra sektor til sektor, og blant enkeltselskaper. Dette har favorisert en aktiv forvaltningsstrategi, noe våre analytikere har dratt nytte av gjennom sine aksjevalg i Paretoporteføljen

Paretoporteføljen pr. første halvår 2019. Betydelig meravkastning år for år.

Marginalt bedre enn børs i juni

I juni steg Paretoporteføljen 1,6% mot OSEBX +1,5%. Blant aksjene som bidro mest på oppsiden var Bonheur, Norwegian Air Shuttle og Europris. BON steg 12,3% i løpet av måneden, på generelt økende oppmerksomhet omkring selskapet. Pareto er foreløpig det eneste meglerhus som har analysedekning på Bonheur, og trekker det frem som en "glemt juvel" innen fornybar energi. Se denne video for en gjennomgang av caset. NAS steg 10,8% i juni drevet av gode trafikktall. Kjølig forsommer i Norge kan nok være en trigger for flylysten. 

Av aksjene som utviklet seg svakere enn forutsett utmerket særlig Elkem seg med et fall på 10,2%. Selskapet overrasket med en profit-warning tidlig i måneden, relativt kort tid etter at de selv hadde guidet sterkere i forbindelse med fremleggelsen av Q1-tallene. Den lave visibiliteten overrasket markedet, noe vår analytiker kommenterer her

Nye aksjer i juli

Vi gjør få aksjebytter ved inngangen til andre halvår. Equinor og Salmones Camanchaca tas ut av porteføljen, og Odfjell Drilling tas inn. ODL er blant våre favoritter i rigg-sektoren, som følge av den gode kontraktsdekningen og ensidig eksponering mot det sterkeste rigg-segmentet (særskilt værharde rigger).  De øvrige aksjene beholdes i porteføljen, som dermed består av de 9 aksjene AKERBP, BON, ELK, EPR, FLNG, LSG, NAS, ODL og SVEG.

I den fulle porteføljerapporten som vi publiserer på vår kundeweb vil du finne ytterligere kommentarer på de enkelte aksjer fra vår analyseavdeling. Ønsker du å motta porteføljeendringene og kommentarer på e-post? Fyll ut skjemaet nederst på denne nettsiden. Dette er gratis, og du får porteføljeendringene før børsåpning den første handelsdag hver måned.

Ønsker du å bli kunde av Pareto? Vi har i sommer hatt et meget godt tilbud til nye kunder, der de ved å bli aktive kunder (flytte over aksjer, fond, kapital etc) vil kunne få handle til minimumskurtasje NOK 19,- ut hele 2019 (0,03% på større ordre). Utover sommeren vil dog dette tilbudet gå ut, og vårt vanlige gode åpningstilbud vil gjelde. Som vanlig byr vi i tillegg på 3 måneders kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader, og aktive kunder vil få tilgang til vår analyse. Les mer og registrer deg på vår kampanjeside.

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

odl

bon

elk

akerbp

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.