Gå til innholdet

Nye aksjer i mai-porteføljen

Paretoporteføljen steg 4,4% i april, og er hittil i år opp 24,6% mot indeksens +10,2%. For mai bytter vi ut fire aksjer og beholder seks.

Paretoporteføljen har fortsatt med sin sterke utvikling også i 2019, og etter 4 måneder er porteføljen av anbefalte aksjer opp nesten 25%. Til sammenligning har referanseindeksen OSEBX lagt på seg 10,2% i samme tidsperiode.

Det var BWLPG som gav det sterkeste bidraget til porteføljen i april, med en oppgang på hele 31,2%. Av andre porteføljeaksjer utmerket Kitron seg med en oppgang på 10,3%, og Seadrill endte måneden opp 6,3%. Alle disse aksjene er blant de som blir byttet ut for mai, da analytikerne har valgt andre som ventes ha større kortsiktig potensiale.

Paretoporteføljen har vist sterk utvikling i forhold til markedet

Paretoporteføljen består av inntil 10 enkeltaksjer, og plukkes ut av vårt team av analytikere basert på hvilke aksjer de anser gi best risikojustert avkastning kommende måned. Det er altså en annen, og mer kortsiktig vurdering som ligger til grunn enn den som benyttes for å gi de offisielle anbefalinger og aksjenes 12 måneders kursmål.  Les mer om Paretos analyser her.

For mai tas Europris, Equionor, FLEX LNG og Norwegian Air Shuttle inn i porteføljen, sammen med de eksisterende posisjonene i AKER BP, Grieg Seafood, Lerøy Seafood Group, Northern Drilling, Stolt-Nielsen og Sparebank 1 Østlandet. Vi har dermed en relativt balansert portefølje på tvers av sektorer denne måneden. 

For alle detaljer om porteføljen, og for gratis abonnement på e-post, se vår porteføljeside. Har du innlogging til vår kundeweb kan du også lese full porteføljerapport her.  

Det går mot sommer i Norge. Vi takker Pixabay for lån av passende toppbilde.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.