Gå til innholdet

Nyhet: Tysk Paretoportefølje

Vi følger nå opp månedsporteføljen i Norge og Sverige med en tysk portefølje. Her er den.

I starten av desember 2018 var det med glede vi kunne annonsere at vårt nye meglerbord i Frankfurt var fullt operativt, som en følge av en sammenslåing av meglerhuset Equinet og Paretos øvrige virksomheter i Tyskland. Vi publiserte i den forbindelse 11 sektorrapporter på tilsammen ca 120 tyske selskaper, og du finner lettest disse på vår nye beta kundeweb. Nå følges dette opp med lansering av morgenrapport på tyske selskaper og en tysk Paretoportefølje etter samme lest som vi har i Norge og Sverige

Tysk Paretoportefølje

Den første tyske porteføljen inneholder våre analytikeres 10 foretrukne aksjer, likt vektet med en tiendedel i hver. Her er januarporteføljen, med noen utvalgte aksjekommentarer.

Tysk Paretoportefølje januar 2019

BMW (Kursmål EUR 91,0)
BMW-regnskapet har vist lav inntjeningsvekst og svekkede marginer i flere år som følge av en svak produktportefølje og start-opp investeringer for "E-Mobility". Fra finansåret 2019 venter vi at denne tendensen snur for BMW, og at selskapet igjen vil vise inntjeningsvekst. Dette bør vekke investorers interesse, og gi aksjen et løft fra den nåværende depressive verdsettelse. Vårt kursmål på EUR 91,0 innebærer en P/E multippel på kun 8,5 på vår forventede 2019 inntjening pr. aksje, opp fra dagens P/E 6,5. Aksjen ventes forøvrig gi en direkteavkastning på sterke 5,7% i 2019. Se analyse.

Bayer (Kursmål EUR 83,0)
Industri-konglomeratet Bayer har betydelig virksomhet innen Farmasi, jordbrukskjemikalier, og high-tech materialer. Investorsentimentet rundt selskapet er svært negativt etter oppkjøpet av amerikanske Monsanto, og aksjen har falt til nivåer ikke sett siden 2012 (i skrivende stund ned 40% siste år). Vi erkjenner at kjøpet av Monsanto innebærer risiko, men mener potensielt negative effekter nå er godt priset inn i aksjekursen. Det er sjeldent å se et slikt selskap priset på en forward P/E under 10, og våre analytikere anser aksjen som svært attraktiv for langsiktige investorer som er villig til å tåle noe volatilitet knyttet til potensielle negative nyhetssaker i media. Se analyse.

Allianz (Kursmål EUR 220,0)
Prisingen av forsikringsgiganten Allianz fremstår som attraktiv med en P/E på 2019-estimatene på 9, og en direkteavkastning på over 5%. Vi har her beregnet en inntjeningsvekst (EPS) på 4% for de neste 2 årene, mens selskapets eget mål er på "minst 5%". Se analyse

Full porteføljerapport og kommentarer på alle de andre porteføljeaksjene finner du i rapporten German Best Ideas Portfolio, January.

Aksjehandel i utlandet

Hos Pareto kan du handle aksjer i 14 ulike markeder, som til sammen dekker ca. 80% av verdens kapitalmarked. Følgende markeder kan du handle på nett via våre standard nettsider: Norge, Sverige, Finland og Danmark. Fra vår mobil-app, den populære WebTrader og topproduktet Infront Active Trader kan du også handle direkte i aksjemarkedene i USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Nederland, Belgia og Sveits. Verdt å merke seg er at det i Infront Active Trader også er mulig å handle amerikanske aksjer i den til tider svært aktive før- og etterbørshandelen

Les mer om aksjehandel i utlandet her, og se vår prisliste for gjeldende kurtasjesatser. 

Om våre modellportefølje

​Paretoporteføljene består av 6-10 aksjer og oppdateres på månedlig basis. Beholdningene tas inn og ut og justeres i størrelse på de oppgitte datoer i rapporten. Porteføljen er egnet som en modellportefølje for investorer som ønsker å følge opp investeringene sine selv. De fulle porteføljerapportene publiseres på vår kundeweb, som du får fri tilgang til som aktiv kunde av Pareto. Den norske modellporteføljen har lengst historikk, og har levert meget god avkastning siden 2004. Se artikkel om januarporteføljen her.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

  

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev