Gå til innholdet

Paretoporteføljen for januar 2019

Vår portefølje endte 2018 med +15,2% avkastning mot OSEBX -1,8%. For januar tar vi ut 4 og inn 3 nye aksjer.

Desember ble en tung måned for de fleste av verdens aksjemarkeder, og Oslo Børs var intet unntak. I vår portefølje var det særlig aksjer innen energi og shipping som fikk juling, noe som sendte porteføljen ned 12,6% i desember mens OSEBX endte måneden ned 7,2%. For året 2018 under ett gav Paretoporteføljen en avkastning på positive 15,2%, mens referanseindeksens kom inn negativt med -1,8%. 

Paretoporteføljen januar 2019

Tung desember

Vi hadde posisjonert oss for at "OPEC +" gruppen skulle annonsere et produksjonskutt på 1,4 millioner oljefat daglig ved starten av måneden. Fasit ble -1,2 millioner fat, noe som rammet oljemarkedet negativt, og vi venter vil fortsette å påvirke oljeprisen negativt inn i 2019. Dette i tillegg til et generelt fallende marked fikk stor effekt på de mer risikofylte aksjene i porteføljen. Borr Drilling endte ned 20,7% mens BWLPG og Avance Gas falt henholdsvis 22,3% og 35,1% i desember. De øvrige aksjene utviklet seg mer likt OSEBX, med AKVA +1,8%, YAR -3,4% og ORK -4,2% som sterkeste aksjer.

Starter 2019 med 9 aksjer

Vi tar ut AKVA, AVANCE, BDRILL og BWLPG i dag, mens GSF, NODL og SCHb kommer inn. Samtidig bytter Marine Harvest navn til MOWI i dag. 

Sjømatselskapet Grieg Seafood er ned 21% fra toppnivåene i oktober, mens Sjømatindeksen og OSEBX er ned henholdsvis 8,5% og 9% på samme tid. Et svakt Q3-resultat fra Grieg kan forklare noe av dette, men vi mener tiden nå er inne for å rette fokuset fremover. Grieg guidet et kombinert 2018 og 2019 produksjonsvolum noe over våre estimater, og gjentok ambisjonene om å nå et produksjonsvolum på 100.000 tonn (75K tonn i 2018). Aksjen handles med en betydelig rabatt i forhold til andre oppdrettere, og vi ser betydelig oppside i kursen.

Riggselskapet Northern Drilling har ikke blitt skånet for den betydelige kursnedgangen i oljeservice mot slutten av 2019. Selskapet er imidlertid ett av de få som har tilgjengelig kapasitet i HSHE-segmentet (high-spec, harsh environment) i 2020, og vi venter at en mulig kontrakt her vil være en positiv trigger for aksjen. Vi trekker frem selskapet som ett av de med best risk/reward blant rigg-aksene, og som en av våre mest foretrukne kandidater for 2019.

Til sist tar vi igjen inn Schibsted B i porteføljen. Selskapet annonserte høsten 2018 at de skulle splitte virksomheten i to børsnoterte enheter. Vi mener dette er strategisk riktig, og ventes øke synligheten for investorer til den internasjonale virksomheten innen online rubrikk-annonser. Videre vurderer vi den nåværende ca 10% rabatt på B-aksjer i forhold til A-aksjer som for stor, da selskapet som spinnes ut og listes separat ventes ha kun 1 aksjeklasse. 

Om vår modellportefølje

​Paretoporteføljen består av 6-10 norske aksjer og oppdateres på månedlig basis. Beholdningene tas inn og ut og justeres i størrelse på de oppgitte datoer i rapporten. Porteføljen er egnet som en modellportefølje for investorer som ønsker å følge opp investeringene sine selv. Den fulle porteføljen kan du se på denne nettsiden, og du kan der også sette deg på liste for å motta porteføljerapport gratis på e-post ved hvert månedsskifte.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

  

gsf

nodl

schb

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.