Gå til innholdet

Olje, fisk og shipping i juleporteføljen

Vår anbefalte aksjeportefølje har hatt et godt 2018, og vi posisjonerer oss nå for en positiv årsavslutning.

Paretoporteføljen endte november med en nedgang på 3,7%, marginalt mer enn referanseindeksen OSEBX som falt 3,2%. Hittil i år er vår portefølje opp 31,8% mot OSEBX +5,7%, noe som innebærer en meravkastning på hele 26,1%. Schibsted var sterkeste aksje blant våre utvalgte i november, med +7,9%, fulgt av den generelt defensive Gjensidige Forsikring som steg 2,7%. Svakeste aksjer i måneden som gikk var aksjer innen olje og oljeservice, som led under det kraftige og langvarige fallet i oljeprisen frem til månedsslutt. Svakest var DNO og Borr Drilling som begge falt mer enn 10%.

Avkastning Paretoporteføljen pr. desember 2018

Olje, fisk og shipping

For desember bytter vi ut halvparten av våre 10 porteføljeaksjer. Ut går FLNG, GJF, ODL, SCHB og SPOL. Inn kommer i stedet oljeaksjen Aker BP, shippingaksjene Avance og BWLPG, samt Orkla og Subsea 7. 

Begrunnelsen for å ta inn gassfrakt-aksjene Avance og BWLPG er relativt lik. Aksjekursene har kommet mye ned, samtidig som det underliggende fundamentale bildet i følge våre analytikere har bedret seg. Avance handles nå på en prising i forhold til underliggende verdier (P/NAV) på 0,64 og BWLPG tilsvarende 0,82. Vi venter at voksende US-eksport kombinert med begrenset tilgang på båter vil drive ratene oppover i desember, noe som ventes medføre kursoppgang.

Porteføljen er også forholdsvis oljetung med de rene produsentene Aker BP og DNO, riggselskapet Borr Drilling og undervannsentreprenøren Subsea 7 inne. Aksjekursene i samtlige har blitt rammet hardt av det sterke oljeprisfallet vi har sett siden toppen i oktober, og vi mener kursene ved månedsskiftet er et attraktivt inngangsnivå. Vi venter sterkere oljepriser, noe som gir rom for betydelig kursoppgang for disse aksjene.

Også oppdrettssektoren får to aksjer inn i vår portefølje for desember. Marine Harvest er største selskap i sektoren, men med prising på hhv 12 og 11 ganger forventet 2019 og 2020 inntjening pr. aksje er aksjen nå priset helt på linje med snittet i sektoren.  Vi forventer som normalt et positivt prismomentum i desember, og mener på generell basis at MHG fortjener et prisingspremium til sektoren grunnet størrelse, likviditet og diversifiserte drift. Forøvrig beholdes utstyrsleverandøren AKVA Group i porteføljen også i desember.

Om vår modellportefølje

​Paretoporteføljen består av 6-10 norske aksjer og oppdateres på månedlig basis. Beholdningene tas inn og ut og justeres i størrelse på de oppgitte datoer i rapporten. Porteføljen er egnet som en modellportefølje for investorer som ønsker å følge opp investeringene sine selv. Den fulle porteføljen kan du se på denne nettsiden, og du kan der også sette deg på liste for å motta porteføljerapport gratis på e-post ved hvert månedsskifte.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

akerbp

mhg

avance

ork

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.