Gå til innholdet

Paretopodden ep. 28 Langsiktig verdibygging i Norge

Vi møter Torbjørn Frønningen som forvalter fondet Pareto Aksje Norge, og hører hvordan de bygger verdier som langsiktig investor i Norske selskaper.

Fondet Pareto Aksje Norge ble startet i 2001 og har som strategi å være en langsiktig og verdibasert eier i en konsentrert portefølje av norske selskaper. Normalt eier fondet et tyvetalls aksjer, og eier de lenge. I dette intervjuet hører du historien bak opprettelsen av Paretos fondsforvaltning og fondet Aksje Norge. Torbjørn forklarer hvordan de vurderer selskaper, og verdien av å fange langsiktig verdiskaping i selskaper av god kvalitet. 

Fondet har siden oppstart levert en vesentlig høyere avkastning enn Oslo Børs, men hvordan ser han på porteføljen i fondet nå etter mange år med oppgang? Dette kommer vi inn på i slutten av samtalen, og du vil kanskje bli overrasket.

Karl Oscar Strøm intervjuer Torbjørn Frønningen som forvalter Pareto Aksje Norge
Karl Oscar og Torbjørn i Pareto TV (og -pod) studioet 19. oktober 2018

Du finner fondet Pareto Aksje Norge B og 7 andre fond fra Pareto Asset Management sammen med totalt mer enn 300 fond i vårt fondssenter. For mer detaljerte data om fondet og dens historikk, se denne nettside hos Pareto Asset Management.

Våre podcaster kan også høres på iTunes og Soundcloud. Søk opp #Paretopodden, og abonner gjerne. Da får du med deg alle episoder. 

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.