Gå til innholdet

God aksjehøst for Paretoporteføljen

Vår modellportefølje steg 8,8% i september mot OSEBX +3,5%. Hittil i år er dermed Paretoporteføljen opp hele 45,6% mot indeksens +15,2%. Vi bytter to aksjer i oktober.

Våre analytikere tok posisjoner i mange av John Fredriksens selskaper i forkant av september, og fikk god uttelling for dette. Flex LNG var sterkeste aksje i porteføljen med +25,4%, tett fulgt av Seadrill med +25,2%. Tredje sterkeste aksje var Grieg Seafood, med en oppgang på 11,5%. Alle de øvrige 7 aksjer hadde også en positiv børsmåned. 

Partetporteføljen oktober 2018

Sterkt sektormomentum i Olje 

Oljeprisen har denne høst løftet seg til det beste nivået siden 2014, og på vår årlige Olje & Offshore konfersanse i starten av september var det tydelig økende optimisme og interesse fra både selskaper og investorer. Hør mer om dette i Paretopodden ep. 26, les analytikernes oppsummering fra konferansen, eller se selskapspresentasjonene her. Foruten posisjonene i Oil-Service som SDRL (+25,2%), SUBC (+5,6%) og NODL (+3,8%) bidro de rene oljeselskapene EQNR (+6,7%) og DNO (+4,7%) til meravkastning i forhold til indeksen. Vi tror det positive sektormomentum kan fortsette utover høsten, og beholder en overvekt i energiaksjer i Paretoporteføljen. Se forøvrig innleggene om Energifond, Energi-ETF'er i Europa og Energi-ETF'er i USA for brede investeringsmuligheter i sektoren.

Porteføljeendringer for oktober

Oppdrettsaksjen Grieg Seafood gikk +11,5% i september, og selv om vi fortsatt er positive til selskapet tar vi aksjen ut av porteføljen for oktober. Rigg-aksjen NODL går også ut etter en måned med avkastning omtrent lik indeksen. Inn kommer konsum-selskapet Orkla, der vi har positive forventninger til selskapets kapitalmarkedsdag 31. oktober. Inn i porteføljen kommer også Schibsted B. Selskapet annonserte nylig en splitt av virksomheten i to deler, der den internasjonale online rubrikkvirksomheten skilles ut og etterhvert skal børsnoteres separat. Vi ser dette som positivt for synligheten av verdiene i selskapet, og mener effekten ikke fullt ut er reflektert i kursen. 

De øvrige 8 aksjer beholdes i porteføljen også for oktober, slik at porteføljen nå består av AKVA, DNO, EQNR, FLNG, GOGL, ORK, SCHB, SDRL, SSO og SUBC. Alle vektet med 10% hver. 

For ytterligere kommentarer på aksjene i vår portefølje, se den fullstendige porteføljerapport på vår kundeweb. 

Få Paretoporteføljen på e-post

Ønsker du å lese mer om porteføljeselskapene, eller å motta månedsporteføljen før børsåpning ved hvert månedsskifte? Registrer deg for e-post gratis på vår porteføljeside.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

Relaterte artikler:

Paretopodden ep.26 Olje & Offshore Konferansen 2018

14-09-2018 av Karl O. Strøm intervjuer Tom Erk Kristiansen og Christopher Mo Dege

Gode priser og begrenset produksjonsvekst

24-08-2018 av Karl O. Strøm intervjuer Carl-Emil K. Johannessen

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.