Gå til innholdet

Olje og fisk i Paretoporteføljen

Vår portefølje steg 3,3% i august og er med dette opp 33,8% hittil i år mot referanseindeksen OSEBX +11,4%. For september stiller vi med en portefølje dominert av olje- og fiskeaksjer.

Som man kan se på vår porteføljeside inneholder Paretoporteføljen nå ti aksjer, plukket ut av våre selskapsanalytikere i fellesskap. Av disse er 6 på ulike måter relatert til olje, gass eller oil-service, DNO, EQNR, NODL, SDRL, FLNG og SUBC. To er eksponert mot Aquakultur, GSF og AKVA. Til sist har vi tatt inn tørrlastselskapet Golden Ocean, og solenergiselskapet Scatec Solar

Paretoporteføljen september 2018

Utvalgte selskaper i septembers portefølje

Grieg Seafood - GSF
Vi finner GSF attraktivt priset i forhold til sammenlignbare selskaper i sjømatsektoren, med en estimert 2019 PE på 7,5 mot sektorgjennomsnitt på 11. Grieg vil avholde en kapitalmarkedsdag 5. september, som ventes kaste lys over selskapets videre vekstplaner. De siste kortsiktige markedsrapportene ser gunstige ut for både GSF og den øvrige sektoren. Biomasse-data og estimater for globale slaktevolumer indikerer et strammere marked for resten av Q3 og Q4 2018. Dette ventes påvirke lakseprisene ytterligere positivt, noe som pleier gi et positivt momentum i aksjekursene.

Equinor - EQNR
Selskapet tidligere kjent som Statoil opererer nå med en betydelig redusert kostnadsbase sammenlignet med før oljeprisfallet i 2014, og med dagens sterke oljepriser gir dette gode marginer. Foruten priseffekten beregner vi en årlig produksjonsvekst på nesten 6% i perioden 2018-2020, og i sum ventes dette gi en meget sterk kontantstrøm. På våre estimater vil faktisk Equinor generere et fritt kontantbeløp på 28 milliarder USD i perioden, noe som er mer enn vi har sett til sammen i de 17 årene selskapet hittil har vært børsnotert. Vi fortsetter forøvrig å se selskapets 2018-guiding som konservativ, og tror EQNR kan levere over forventningene på både produksjon og investeringskostnad (CAPEX). Dette vil gi selskapet romslig rom for både utbytter, tilbakekjøp av aksjer og videre oppkjøp. Våre estimater ligger over konsensus, men vi tror konsensusestimatene er for konservative, og vil komme opp. Dette medfører som regel kursoppgang. For mer detaljer om vårt scenario for EQNR, se denne video, og for et dypere dykk i selskapet henviser vi til vår podcast innspilt tidligere i år.

Northern Drilling - NODL
Fredriksens nye riggselskap kjøpte to HSHE halvt nedsenkbare rigger i 2017, og viste med dette igjen evne til å kjøpe eiendeler til priser nær bunnen av markedet. Med opsjon på ytterligere ett drillskip venter vi de kommer til å fortsette langs denne linje. Selskapet sikret sin første borekontrakt i juni, og forventes nå nyte godt av markedsbedringen for rigger bygget for værharde strøk (harsh environment), mens de tålmodig venter på en mer generell bedring av ultradypvanns-markedet lengre frem. I selskapets Q2-presentasjon sa selskapet at det ønsket å finansiere gjenværende investeringer på de to HSHE riggene med gjeld, og indikerte at det så flere vekstmuligheter fremover. Vi mener selskapet har en positiv story og er ett attraktivt spill på en bedring i riggmarkedet. 

For ytterligere kommentarer på aksjene i vår portefølje, se den fullstendige porteføljerapport på vår kundeweb. 

Få Paretoporteføljen på e-post

Ønsker du å lese mer om porteføljeselskapene, eller å motta månedsporteføljen før børsåpning ved hvert månedsskifte? Registrer deg for e-post gratis på vår porteføljeside.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kilde for toppbildet: Pixabay

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

 

eqnr

dno

gsf

nodl

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.