Gå til innholdet

Handel i før- og etterbørs USA

Hos Pareto kan du delta i før- og etterbørshandelen i USA, samt legge stop-loss på amerikanske aksjer og ETF'er.

Det har lenge vært mulig å handle i før- og etterbørs, samt legge stop-loss i USA i vår mest avanserte handelsplattform, Infront Active Trader. Sommeren 2018 åpnet vi for dette også i den populære og rimeligere WebTrader, og gjorde dermed disse mulighetene tilgjengelige for et mye større publikum. (Oppdatering 2020: Nå er denne funksjonalitet også tilgjengelig i Web Trader for mobil).

Handel i før- og etterbørs

De ordinære åpningstidene for handel på de amerikanske børsene er fra 15:30 til 22:00 norsk tid. Elektronisk handel i amerikansknoterte aksjer er dog relativt utbredt også utenom disse åpningstidene, ikke minst fordi mange av de US-listede selskapene er notert også på andre markedsplasser i Europa og/eller Asia. Også ved spesielle selskapsnyheter eller generelt aktivt marked kan det være betydelige bevegelser og handel i før- og etterbørs periodene. Slik kan du handle i disse:

Velg en amerikansk aksje (her f.eks. Tesla), og klikk på knappen Kjøp/Selg. Klikk på "Vis avansert" i ordrebildet, og velg GTX fra menyen "Gyldig til". Dette betyr at ordren er gyldig i førbørs-sessionen, og i ordinær handel. Alle slike ordre slettes etter sluttmatch i USA 22:00, så om man vil handle også i etterbørs må man legge en ny GTX ordre. Den vil da være gyldig frem til 22:55. Etterbørshandelen i USA pågår noe lengre enn dette (til 02:00 norsk tid), men vi stenger 22:55. 

Viktige tidspunkt:

  • 10:00 Førbørshandel starter opp i Europa
  • 15:30 Ordinær børsåpning - GTX-ordre gjelder fortsatt
  • 22:00 Børsslutt - Alle ordre slettes
  • 22:00 Nye GTX-ordre kan legges
  • 22:55 Vi stenger for handel. Alle etterbørs-ordre slettes

OBS: Det er viktig å vite at det normalt er mye mindre handel i før- og etterbørs, og at tynnere volum vil påvirke prisbildet. Det er opp til den enkelte kunde å vurdere dette når de legger ordene.

Stop loss i USA

Stop-loss i USA fungerer på samme måte som i de øvrige markeder. Du legger inn et trigger-nivå, og dersom dette prisnivå brytes vil ordren bli aktiv og gå i markedet. Du kan legge både limit- og markedsordre. OBS! Stop-loss ordre er kun gyldige i ordinær handel på de amerikanske børsene. Ikke i før- og etterbørs handel.

For å klargjøre: På en "Stop Market" ordre må du i feltet "Trigger price" fylle ut den pris som utløser at ordren blir sendt til markedet. Om du f.eks. ønsker å selge dersom TSLA bryter 275, må du legge 274,95 som Trigger price. Ved første omsetning på eller lavere enn dette vil ordren gå i markedet, og da som en "markedsordre", dvs uten limit

Markedsordre er greit på mindre aksjeposter, eller dersom det er mye handel (og dermed tynne spreader mellom kjøp- og salgskurser). Det er også mulig å legge stop-loss som limit ordre. Da velger man "Stop Limit" fra listen over avanserte ordretyper. Her må du da fylle ut både en Trigger price (som avgjør når ordren går i markedet), og en limit på selve ordren. Vær oppmerksom på at limitordrer kan risikere å bli liggende igjen uten å bli fullstendig utført, dersom markedsprisene beveger seg bort fra din limit. Har du f.eks. tenkt å selge 1000 TSLA med limit 275,90 dersom den faller under 275,95 kan du risikere å ikke få solgt alt (eller noen ting). Prisen kan (teoretisk) hoppe fra f.eks. 275 og forbi din limit svært raskt. Ta derfor dette i betraktning, og legg inn noe slack på dine limiter.

Som for øvrige ordre er standard gyldighet på stop-loss ordre inneværende dag, men du kan legge lengre gyldighet under avanserte ordreparametre. Kontakt evt. vårt online team for manuell ordreutførelse ved større og mer kompliserte ordre. 

WebTrader er gratis første 3 måneder for alle nye kunder hos Pareto (obs, sanntidskurser i USA koster ekstra). Om du trader aktivt i markedet kan imidlertid topproduktet Infront Active Trader være et mer naturlig valg. Ta kontakt med vårt online-team om du ønsker en samtale om hvilke handelsprodukter og prismodeller som passer best for deg. 

Attraktivt nykundetilbud

Handler du aksjer, men er ennå ikke kunde av Pareto? Vi posisjonerer oss som det naturlige valget for deg som er over snittet interessert i aksjer og investeringer, og har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.