Gå til innholdet

Rigget for oppgang

Vi øker til to riggselskaper i Paretoporteføljen, og bytter ut 6 av 10 aksjer for april.

Markedsuroen i mars fikk begrenset effekt i Paretoporteføljen som endte måneden -0,4% mot Oslo Børs Hovedindeks -1,8%. Hittil i år er porteføljen opp 0,6%, mot OSEBX -1,1%. For april bytter vi ut 6 av 10 aksjer. Ut går AKVA, BWLPG, GOGL, SCHA, STL og WWL, mens vi tar inn KOMP, MHG, NAS, ODL, SNI og SPOL. Du kan se den fulle porteføljen på denne nettsiden, og også sette deg på liste for å gratis motta porteføljeendringene på e-post før børsåpning hvert månedsskifte.


 

Riggselskaper

Med både Odfjell Drilling og Fredriksen-selskapet Northern Drilling i Paretoporteføljen er vi nå 20% eksponert mot riggsektoren. Mottar du analyser på vår kundeweb vil du i dag ha sett følgende oppdateringer på begge disse selskapene:

Vi løfter i dag vår anbefaling på Odfjell fra "hold" til "kjøp" etter de siste måneders kurskorreksjon. Med flåten av high-end rigger og en raskt fallende gjeldsbelastning mener vi selskapet er i en god posisjon for å nyte godt av det økende positive momentum i markedet for "harsh-environment (HE)" rigger.  

De gode utsiktene for høyt spekkede, harsh-environment (HS/HE) rigger preger også vårt syn på Northern Drilling. Selskapet med John Fredriksen som hovedaksjonær eier foreløpig 2 splitter nye rigger som ventes levert fra verft i Korea i året som kommer. Utnyttelsesgraden er allerede nær 100% for slike rigger, og vi venter å se opptick i ratene i løpet av 2018. De siste transaksjoner i markedet har priset liknede rigger til ca USD 500 mill, noe som impliserer en NODL-verdi på ca NOK 70 pr aksje (sluttkurs mars var NOK 57,40). Vi tror Northern Drilling vil være en aktiv spiller i markedet for slike eiendeler, og Seadrills nylig kansellering av fire koreanske nybygg kan være et eksempel på den type åpning NODL kan benytte seg av. Mer om dette i vår oppdatering på selskapet over.

Bank og finans

Med posisjoner i både Komplett Bank og Sparebanken Østlandet utgjør også bank og finans 20% av Paretoporteføljen for april. For forbruksfinansierings-banken Komplett Bank venter vi betydelig inntjeningsvekst for 2018, ikke minst drevet av bankens sterke vekst i Finland og inntreden i det svenske markedet. Aksjen har dog gjort det svakere enn både markedet og sin større konkurrent NOFI (Bank Norwegian), noe vi syns er ufortjent. Vi venter at Q1-rapporten 17. april igjen vil rette fokus mot veksthistorien, og ser dagens prising på 5,5 ganger vårt inntjeningsestimat for 2019 som attraktivt.

Som vi understreket i vår sektorrapport på sparebankene publisert 20. mars og gjengitt i denne artikkel så vi mange av bankene som relativt fullpriset på mid-mars nivåer etter langvarig kursoppgang. Etter en merkbar korreksjon finner vi igjen oppsiden interessant og velger å ta inn vårt toppvalg i sektoren, Sparebanken Østlandet, i Paretoporteføljen. Banken har en svært sterk kaptialsituasjon, og en unik strategisk posisjon for å vokse videre. Se ytterligere detaljer i vår sektorrapport Norwegian Savings Banks - Positive revisions and 2020 estimate.

Få Paretoporteføljen på e-post

Ønsker du å lese mer om porteføljeselskapene, eller å motta månedsporteføljen før børsåpning ved hvert månedsskifte? Slik gjør du det.

Våre analytikere produserer forøvrig en rekke selskaps- og sektor oppdateringer hver dag. Mer info om hvilke analyser du kan få fra Pareto finner du her.

Kilde for toppbildet: Pixabay. Avbildet rigg har intet med ODL eller NODL å gjøre.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

nodl

odl

spol

komp

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.