Gå til innholdet

Nye aksjer i Paretoporteføljen

Vi tar ut tre aksjer og legger inn fem nye for februar. Se aksjene her.

Paretoporteføljen startet året med en oppgang på 0,8% i januar, mens referanseindeksen OSEBX falt 0,4%. Sterkeste bidragsyter til oppgangen var Kitron med +18%, fulgt av Protector Forsikring +3,8% og Golden Ocean +2,9%. Kitron fikk en reprising i januar etter svak utvikling på grunn av nedsalg fra en større investor måneden før. Protectors kursløft kan tilskrives sterk guiding for videre vekst i premieinntekter (20% år-over-år for 2018). Vi bytter ut begge disse aksjene med nye kandidater for februar. Svakest utvikling av våre porteføljeaksjer var oppdrettsselskapene Grieg Seafood og Lerøy, med hhv. -5,6% og -10,6% på uro omkring lakseprisforventningene for 2018.

For februar tar vi ut Grieg Seafood, Kitron og Protector. Nye aksjer i porteføljen er riggselskapet Northern Drilling, seismikkselskapet PGS, Schibsted's A-aksje, Scatec Solar (hør podcast med CEO her), og logistikkselskapet Wallenius Wilhelmsen Logistics (se artikkel).

Golden Ocean, Komplett Bank, Lerøy Seafood Group og Yara International beholdes i porteføljen fra januar til februar.

Bedre marked for røffe rigger

Vi fortsetter å være positive til utviklingen for avanserte rigger som er konstruert for røffe værforhold (high spec/harsh environment semis), og venter at den første og kraftigste oppgang i etterspørsel vil komme i Nordsjøen. Utnyttelsesgraden nærmer seg nå 100% for slike rigger, og vi venter derfor å se stigende dagrater i 2018. Vi har tidligere hatt Odfjell Drilling i porteføljen tidligere, og tar nå inn Northern Drilling. De siste transaksjoner i markedet for rigger tilsvarende de NODL eier ville tilsvart en aksjekurs på ca NOK 70. Selskapet vil fortsette å vurdere aktuelle oppkjøpsmuligheter, og med Fredriksen som hovedeier og dennes gode historikk og teft kan dette vise seg å bli attraktivt for ko-investorer.

For kommentarer på de øvrige porteføljeselskapene, se porteføljerapporten

Om Paretoporteføljen

Paretoporteføljen er en eksempelportefølje satt sammen av vår analyseavdeling utifra det univers av norske aksjer Pareto har fundamental analysedekning på. Dette er ikke å anse som en personlig investeringsanbefaling, da dette er noe kunder selv må finne ut av eller eventuelt ta i samtale med sin megler. Den til enhver tid oppdaterte portefølje og porteføljerapport kan du finne på denne nettsiden. Om du ønsker å motta vår portefølje på e-post den første handelsdagen hver måned, kan du også sette deg opp på dette ved å fylle ut skjemaet på den nevnte nettsiden.

PS: I 2017 lanserte vi også en svensk Paretoportefølje som oppdateres av våre analytikere i Stockholm. De nyter godt av tilgang til et stort utvalg spennende selskaper notert i Stockholms mye større kapitalmarked, og har klart å produsere en svært sterk avkastning siden oppstart. Året 2018 starter på samme måte for svenskene, med oppgang på hele 5,9% for deres portefølje i januar. Vi unner de selvsagt dette, men synes det er passende å plassere gratulasjonen helt til slutt i vår artikkel. :-) Du kan abonnere på den svenske porteføljen via analyseinnstillingene på dine kontosider, og forøvrig er det jo en god ide for investorer å også hande aksjer i utlandet.  

Kilde for toppbildet: Northern Drilling. Takk for lånet.

Kunder kan nå samle sine fond og aksjer hos Pareto, på vanlig konto eller den nye Aksjesparekonto. Med aktiv konto hos oss får du full tilgang til våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Analyser kan leses på nett, eller mottas på e-post umiddelbart ved publisering. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

3 siste fra Pareto:

nodl

gogl

pgs

stl

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.