Gå til innholdet

Golden Ocean inn i Paretoporteføljen

Fire aksjer byttes i vår anbefalte månedsportefølje. Se porteføljeendringene her.

Paretoporteføljen var posisjonert for oppgang i oljeprisen i juni, men fikk det motsatte. Dette førte til merkbare kursfall på både olje-, oljeservice og gass-relaterte aksjer i porteføljen, med Statoil -5,8%, Subsea 7 -7,6%, Aker BP -10,5% og BW LPG -15,5%. I andre enden av skalaen var Norwegian Air Shuttle (+6,9%), en aksje som isolert sett blir positivt påvirket av fallende oljepris. Med de øvrige aksjer rundt null var dette ikke nok til å gjøre det bedre enn referanseindeksen denne måned. Samlet sett endte våre anbefalte aksjer juni -4,2% mot OSEBX -1,7%.

For juli gjør vi fire aksjebytter. Ut går BW LPG, Protector, Statoil og Yara. Inn kommer DNO, Golden Ocean, NOFI (Bank Norwegian) og XXL.  

Vi ser positive sesongmessige effekter inn i andre halvår for tørrlast-rederiet Golden Ocean, i hovedsak drevet av økende etterspørsel etter jernmalm og kull som står for hhv. ca. 40% og 15%* av verdens fraktbehov i tørrbulk shipping. Vi forventer at dette resulterer i sterkere fraktrater, og tror at vi i år kommer høyere enn vi så forrige vinter med rater på ca 20.000 USD/dag. Med en aksjepris rundt NAV (stålverdier), og betydelig spotpris-eksponering finner vi Golden Ocean attraktiv på disse nivåer.

Sportsbuttikken XXL er nå ned 18% hittil i år. Vi ser på dette som en kjøpsanledning, da svakheten etter vår oppfatning i hovedsak kan tilskrives ugunstig vær i vintersesongen, heller enn problemer knyttet til den underliggende forretningsdriften. På dagens prising virker det å være lagt minimal verdi på selskapets ekspansjon i Sentral-Europa, der de første butikker åpner i Østerrike i andre halvår. Vi tror det er oppside i denne satsningen, og har en kjøpsanbefaling på XXL med kursmål 135.

Paretoporteføljen har blitt oppdatert månedlig siden januar 2004, og har som grafen over viser hatt en meget sterk samlet avkastning i forhold til referanseindeks i denne perioden. Ønsker du å motta porteføljeendringene på e-post kan du registrere deg på vår porteføljeside her. Fra februar 2017 har våre kollegaer i Stockholm også publiserer en anbefalt portefølje for det svenske markedet. Du kan se den på våre svenske nettsider her, og om du vil motta denne på e-post kan det styres under dine analyseinnstillinger etter innlogging. Pareto tilbyr handel i aksjer og ETF'er i 14 markeder som til sammen dekker 80% av verdens kapitalmarked.

*15% av verdens tørrbulk er frakt av kull til el-produksjon. I tillegg fraktes 5% annet kull, dvs totalt ca 20%.
Kilde for toppbildet: Pixabay. Takk for lånet.

Kunder med aktiv konto hos Pareto Securities har full tilgang til alle våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

 

3 siste fra Pareto:

gogl

xxl

dno

nofi

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.