Gå til innholdet

Store endringer i Paretoporteføljen

I vår portefølje for juni beholder vi kun 3 av 10 aksjer, se porteføljeendringene her.

Vår modellportefølje falt 2,69% i mai, mens referanseindeksen Oslo Børs Benchmark Index (OSEBX) steg 1,82%. Det var overrepresentasjon av aksjer som direkte eller indirekte var eksponert mot oljeprisen som trakk porteføljeavkastningen ned denne måneden. Hittil i år ligger vi dermed litt bak markedet, med -1,2% for Paretoporteføljen mot OSEBX +3,9%.

Nye sommer-aksjer

For juni beholder vi Aker BP, BWLPG og Schibsted B i porteføljen, mens vi tar ut American Shipping Company, Archer, DNO, Lerøy Seafood Group, Marine Harvest, TGS-NOPEC Geophysical og XXL. Nye aksjer inn er Grieg Seafood, Høegh LNG, Norwegian Air Shuttle, Protector Forsikring, Statoil, Subsea 7 og Yara.

For ytterligere kommentarer på disse aksjene, se den fulle porteføljerapport for juni.

Paretoporteføljen har blitt oppdatert månedlig siden januar 2004, og har som grafen over viser hatt en meget sterk samlet avkastning i forhold til referanseindeks i denne perioden. Ønsker du å motta porteføljeendringene på e-post kan du registrere deg på vår porteføljeside her. Nytt fra februar er at våre kollegaer i Stockholm også publiserer en anbefalt portefølje for det svenske markedet. Du kan se den på våre svenske nettsider her, og om du vil motta denne på e-post kan det styres under dine analyseinnstillinger. Pareto tilbyr handel i aksjer og ETF'er i 14 markeder som til sammen dekker 80% av verdens kapitalmarked.

Kilde for toppbildet: Høegh LNG. Takk for lånet.

Kunder med aktiv konto hos Pareto Securities har full tilgang til alle våre analyser og estimater på selskaper vi følger i Norge, Sverige og øvrige markeder. Les mer om våre tjenester her, eller benytt vårt velkomsttilbud under. Registrering med bank-ID på 3 minutter.

hlng

nas

gsf

yar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.