Gå til innholdet

Våre aksjefavoritter for desember 2019

Etter en sterk november bytter vi ut 6 av 10 aksjer i Paretoporteføljen for desember. Se de nye aksjene her.

November var nok en god måned i aksjemarkedet, og den fjerde måned på rad med oppgang for Oslo Børs OSEBX indeks. Vår portefølje hadde på toppen av dette en svært god relativ utvikling, og steg 6,4% i november mot referanseindeksens +0,5%. Med en måned igjen av året er dermed porteføljen opp 34,5% mens OSEBX er opp 12,9%. 

Paretoporteføljen har utviklet seg sterkt i forhold til indeks i mange år.

Store sprik i avkastning

Det var stor forskjell mellom de sterkeste og svakeste aksjene i vår portefølje for november. Sterkest var Europris (EPR) som var opp hele 28,9% i løpet av måneden, mye drevet av en sterk Q3-rapport. Nest høyest på vinnerlisten var Grieg Seafood (GSF) som steg 26,7% inkludert et utbytte på 2 kroner. Den gode tredjekvartalsrapporten og indikasjoner på at volumveksten i Grieg vil bli sterk inn i 2020 var en klar driver for aksjen. Av øvrige porteføljeaksjer bidro Oeanis Eco Tankers (+3,8%), Bonheur (+3,6%) og Hunter Group (+3,5%) også merkbart til den gode avkastningen. I motsatt ende trakk Yara (-2,9%) og Odfjell Drilling (-4,4%) noe ned.

Det vil ofte være slik i en portefølje på ca 10 aksjer at man ikke på forhånd kan si hvilke aksjer som vil være vinnerne avkastningsmessig i den perioden man holder de. Nøkkelen til suksess er derfor både å ha en god prosess for utvelgelse av aksjer, men også å holde et balansert utvalg slike kandidater. Vi har skrevet mer om dette i vårt Kunnskapssenter, f.eks. i artikkelen Hvordan tjene mer på aksjer.  

Nye aksjer for desember

For desemberporteføljen bytter vi ut Equinor, Europris, Grieg Seafood, Hunter Group, Kongsberg Gruppen og Okeanis Eco Tankers. Inn i Paretoporteføljen kommer DNO, FLEX LNG, Frontline, Sparebank 1 Nord-Norge, SalMar og Stolt-Nielsen.  

I den fulle porteføljerapporten som vi publiserer på vår kundeweb vil du finne ytterligere kommentarer på de enkelte aksjer fra vår analyseavdeling. Ønsker du å motta porteføljeendringene og kommentarer på e-post? Fyll ut skjemaet nederst på denne nettsiden. Dette er gratis, og du får porteføljeendringene før børsåpning den første handelsdag hver måned.

Attraktivt nykundetilbud

Har du vurdert å bli kunde av Pareto? Vi posisjonerer oss som det naturlige valget for deg som er over snittet interessert i aksjer og investeringer, og har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,- 0,03% på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av handelsapplikasjonen WebTrader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Du kan opprette eller flytte både Aksjesparekonto og vanlig handelskonto til Pareto. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com.

Bildet er tatt av Annca fra Pixabay

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.