Gå til innholdet

Twitter som nyhetskilde

Twitter er mye brukt i finanssektoren internasjonalt, og kan være en god kilde til info og innsikt. Slik kommer du i gang.

I nyhetssendinger og nettaviser ser man stadig oftere at det refereres til Twitter-meldinger som kilder til breaking news, og aktuelle uttalelser fra kjente personer og markedsaktører. Tweets kan i enkelte tilfeller direkte bevege markedet, og noen har endog ført til at handelen i enkeltaksjer har blitt pauset, ref. Elon Musk's mye omtalte "Funding secured" tweet.

Elon Musks berømte Tesla tweet fra 7. august 2018

Mens flest i befolkningen benytter Facebook, Snapchat og Instagram sosial mediakanal har Twitter blitt spesielt populær innenfor områdene aksjer og investeringer, media, akademia og politikk.  

Selv benytter jeg Twitter som en sentral kilde til nyheter og kommentarer. Den er ofte mer oppdatert enn de fleste nettaviser, og man styrer i større grad hva slags innhold man skal se gjennom hvem man velger å følge. Det er dessuten mulig å kommentere og delta i diskusjon om temaer i tillegg til mulighet for å like og dele innhold.

Med en nyopprettet konto vil Twitter kunne fremstå som tom og uinteressant. Man er rett og slett nødt til å følge et interessant utvalg av personer og aktører for at det skal bli noe relevant innhold der. Selv følger jeg i skrivende stund ca 1650 kontoer, som i tillegg til investeringsrelatert innhold gir meg informasjon om andre temaer jeg finner morsomt eller interessant. 

Rett fra kilden

Noe av det mest forfriskende ved Twitter er å høre uttalelser og kommentarer direkte fra kjente investorer og markedsaktører. Dette er personer som selv investerer, eller er sentrale i å ta beslutninger som fører til reelle endringer i posisjoner i markedet. De ikke bare har en mening, men setter penger bak den også. Her er noen av de mange norske:

Norske finansaktører på Twitter

Du vil finne at de fleste kjente markedsaktører er til stede på Twitter. Foruten Pareto Securities i Norge og Sverige er nordiske og internasjonale banker og meglerhus godt representert. 

Internasjonale banker og meglerhus på Twitter

Nyhetsbyråer i inn- og utland er i hovedsak også til stede. Ved å følge disse kan du på en samlet måte få oppdaterte nyheter fra hele verden inn i samme feed. Noen av de utenlandske er svært aktive til å legge ut oppdateringer, mens det blant de norske er mer variert. Dagens Næringsliv gjennom DN.no og DN Investor er blant de flinkeste av de større nyhetsaktørene innen finans i Norge, og man kan håpe at flere av de andre kvikner til. Riktig gjort vil Twitter kunne være en gratis og god driver av trafikk til deres nettsteder.

Norske nyhetsbyråer på Twitter

Slik kommer du i gang

Du går til www.twitter.com og oppretter en bruker. Det er gratis. På Twitter kan du velge å fremstå anonymt ved å bruke et nickname, men skal man delta i noe ordskifte er det etter min mening bra å bruke riktig navn. Legg gjerne inn et bilde og litt info om det selv. Det ser bedre og ryddigere ut. 

Deretter må du begynne å "følge" andre twitter-brukere for at informasjon skal dukke opp i feeden din. Du kan søke opp konkrete brukere, eller søke på temaer som interesserer deg. Du kan så velge å legge til disse i din feed gjennom å klikke på "follow", eller du kan gå inn på brukeren og sjekke hva slags innhold de legger ut først. 

Når du følger en ny bruker får du også automatisk opp forslag til liknende konti du kan følge. Dette er en fin måte å finne interessant innhold på.

Jeg foretrekker å ha alle konti jeg følger i samme feed, slik at det alltid er mye nytt å lese når jeg åpner Twitter. Det er imidlertid mulig å samle innhold av samme type i ulike lister for å holde de adskilt. Som en snarvei til en masse markedsrelatert innhold har jeg her laget en liste kalt Market-Newsflow som du kan følge.

For offisielt innhold fra Pareto Securities, følg en av våre to konti i Norge eller Sverige. I tillegg poster jeg stadig en del charts og annet innhold jeg finner interessant på min egen twitterkonto, mens en svensk kollega er aktiv i markedet der borte.  

Velkommen til Twitter. :-) Vi sees.

Chartkommentar fra Karl Oscar Strøm

Kilde for toppbildet: Pixabay


Attraktivt nykundetilbud

Vi har et svært godt nykundetilbud for de som ønsker å teste våre tjenester. Opprett en aktiv konto, og du kan handle til minimumskurtasje NOK 19,00 (0,03%) på Oslo Børs første 3 måneder. I tillegg får du en kostnadsfri test av den populære handelsapplikasjonen Web Trader (for PC og mobil), og tilgang til våre analyser i samme periode. Vi hjelper deg gjerne med å flytte porteføljen fra en annen bank/megler, og kan også motta allerede belånte porteføljer til svært gode lånebetingelser. Les mer og registrer deg via banneren under:

19 ut 19 - Spesialtilbud fra Pareto

Denne artikkelen er laget av Pareto Securities AS (“Pareto”). Pareto fraskriver seg ethvert ansvar for bruk av innholdet. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko. For ytterligere informasjon om relevante definisjoner, metoder, risiki, interessekonflikter, ansvarsfraskrivelser mv, vennligst se våre nettsider www.paretosec.com

 

 

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.