Gå til innholdet

Riktig pris på aksjehandel

Vår prismodell er laget for å være god for de fleste, og bedre jo flere eller større handler du gjør.

Mange banker og meglerhus som har kompliserte prismodeller for aksjehandel, og det fins flere lokketilbud som ser bra ut ved første øyekast. Jo mer du handler i aksjer jo viktigere vil prisen du betaler for denne tjenesten være. Det er derfor smart å teste de ulike meglernes prismodeller på ditt eget handelsmønster. (PS: Denne artikkel ble skrevet da vi hadde gammel prisliste. Nye priser finner du her).

Priser som passer for aktive investorer

I Pareto har vi ønsket å lage en enkel og lettforståelig prismodell som er godt tilpasset de fleste aksjeinvestorer. 

 
Antall handler pr mnd Minstekurtasje Kurtasjesats
Opp til 5 handler 89,- 0,089%
Mer enn 5 handler* 59,- 0,059%
Mer enn 25 handler** Fast 39,- 0,059% over 150.000,-
Eller du kan velge modellen    49,- 0,049%
Mer enn 50 handler*** Individuelle priser Individuelle priser
Telefonhandel 350,- 0,35%
Unoterte aksjer 350,- 0,35%
Autogiro mot ekstern bankkonto 125,- 0,15%

Er du student? Se vårt veldig gode studenttilbud.

* Med mer enn 10 handler i måneden får du også gratis tilgang til Web Trader med sanntids kursfeed (Nivå 1) fra Oslo Børs, samt Pareto Trader for mobil.
** Inkluderer gratis tilgang til 
Web Trader med sanntidskurser i hele Norden, indekser, råvarer og valuta i sanntid, samt Pareto Trader for mobil
*** Inkluderer Web Trader som nevnt over, eller halv pris på topproduktet 
Infront Active Trader med grunnpakke på kurs- og nyhetsfeeder. 

Handler du av og til er Pareto midt på skalaen prismessig, men du vil få tilgang til langt mer informasjon enn hos de fleste andre meglere. Analyser, estimater, kommentarer og øvrig markedsinformasjon kan hjelpe deg til å ta bedre investeringsbeslutninger. For langsiktige investorer er det å sitte i de rette aksjer mye viktigere enn kostnaden ved handel. Kurtasjen er forøvrig også lav for deg som handler sjelden, kun 0,089% og minimum 89,-.

Er du en aktiv investor som handler i gjennomsnitt 5 til 25 ganger i måneden vil du oppleve våre priser som svært konkurransedyktige. Vi ligger her merkbart under snittet av konkurrentene: Kurtasje 0,059%, minimum 59,-. Med mer enn 5 handler i måneden får du også gratis tilgang til appen Pareto Trader for mobil, av mange ansett som markedets beste app for markedsinformasjon og handel. Fra 10 handler i måneden får du i tilligg til mobilappen tilgang til den nylanserte Web Trader (ellers 99/mnd). 

Enda lavere priser tilbys til deg som handler mer enn 25 ganger i måneden. Du kan da velge mellom en fast minimumskurtasje på NOK 39,- for ordre helt opp til 150.000,- (0,059% over), eller minimumskurtasje NOK 49,- og kurtasjesats 0,049% på større ordre. 

Handler du daglig (eller mer enn 50 handler i måneden) gir vi deg gjerne et individuelt pristilbud. Vi skreddersyr ganske enkelt den pakken av priser, betingelser og utstyr som passer best for ditt handelsmønster. Dette omfatter i tillegg til kurtasje i ulike markeder, også teknisk utstyr som toppmodellen Active Trader, eller den overnevnte Web Trader og Pareot Trader for mobil og nettbrett. For denne kundegruppen er også tilgang til avansert aksjehandel og et team som er vant til å jobbe med tradere ekstremt viktig. Klikk her for mer om Trading, og kontaktskjema for pristilbud tilpasset deg.

Se kort demo av Active Trader her: 

Norges beste priser på utenlandske aksjer og ETF'er?

Selskapene notert på Oslo Børs utgjør i sum omtrent 0,3% av verdens samlede børsverdier, og det er derfor logisk å investere også i utlandet. Dette er lett tilgjengelig hos Pareto gjennom børsnoterte fond (ETF'er), og ved å handle direkte i utenlandske aksjer. Våre handelsplattformer gir tilgang til 14 børser som tilsammen utgjør ca 80% av verdens kapitalmarked. Se oversikt her.

Vi har samme enkle prismodell for handel i utlandet som i Norge. 0,089% fra start, og 0,059% om du handler mer enn 5 ganger i måneden + individuelle priser ved mer enn 25 handler/mnd. Dette er svært konkurransedyktig, og opptil 70% billigere enn snittet av konkurrentene. Vær dog oppmerksom på at minstekurtasjen er forskjellig i de ulike markedene på grunn av kostnader knyttet til handel og oppgjør. Se full prisliste for detaljer. 

Vi har ingen lokkepris på utenlandshandel, men ønsker at de som handler ofte og over en viss størrelse skal kunne gjøre dette veldig billig gjennom Pareto. Det store internasjonale markedet blir med dette også mer tilgjengelig for norske investorer. I tillegg til aksjer fins det mange spennende ETF'er der ute, og i USA dominerer denne type fond nå fondsmarkedet som et oversiktlig og rimelig alternativ til tradisjonelle fond. Mer om dette i artikkelen "Derfor bør du handle ETF'er".

Price is what you pay - value is what you get

Investoren Warren Buffet er kjent for utsagnet "Price is what you pay, value is what you get".  Dette er sant for kjøp av aksjer, men også ved kjøp av meglertjenester. Vår prismodell er laget for å være god for de fleste, og bedre jo flere eller større handler du gjør. Sammenlign gjerne med andre megleres priser i forhold til ditt handelsmønster, vi tror du blir positivt overrasket. 

Her er vår fulle prisliste
Nyhet og åpningstilbud: Web Trader
Prisliste Handelstjenester
Studenttilbud

Toppbildet er fra Pixabay, og de amerikanske selskapslogoene er fra NYSE.

3 siste fra Pareto:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ved å sende dette skjemaet samtykker du til at Pareto Securities kan sende deg nyhetsbrev. Du samtykker i tillegg til at vi lagrer ditt navn, telefonnummer og epost-adresse. Du kan lese mer om hvordan vi behandler personopplysninger i vår personvernerklæring.